PROGRAMARE

Ecografie ginecologice și senologică Dopler

Acasa // Ecografie ginecologice și senologică Dopler

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri va puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.

Ecografiile ginecologice și senologice Dopler sunt investigații imagistice ale aparatului reproducător care culeg date despre zona examinată cu ajutorul undelor sonore de înaltă frecvență. Sunt metode noninvazive, nu iradiază, sunt rapide, și se realizează în condiții de siguranță, atât pentru mamă cât și pentru făt. Ecografia este una dintre cele mai folosite metode imagistice de diagnostic medical, cea de tip Dopler este folosită cu mult succes atât în cadrul consultațiilor ginecologice, cât și senologice, în diagnostic, dar și prevenție. Această metodă relevă informații importante despre starea de sănătate a pacientului chiar cu mult timp înaintea apariției simptomelor clinice.

Ecografiile Dopler pot fi pelvine transabdominale, transvaginale sau mamare. În cazul ecografiilor ginecologice, acestea pot fi folosite în diagnosticul chisturilor ovariene, pentru identificarea afecțiunilor tumorale cum ar fi cancerul endometrial, iar în cazul sarcinii oferă date despre starea fătului. În sarcină, ecografia Dopler este esențială pentru stabilirea stării de sănătate a copilului pentru că atunci, din cauza deficitului de hrană sau oxigen care îi sunt furnizate prin intermediul placentei, pot apărea anumite probleme în dezvoltarea sa. Prin ecografia Dopler se urmărește astfel fluxul sangvin de la nivelul arterelor ombilicale și uterine pentru diagnosticul precoce în cazul acestor tipuri de deficiențe. Este recomandat ca ecografia să se facă odată cu morfologia trimestrială. Procedura nu folosește Raze X și funcționează în același sistem ca restul de ecografii. Pacientul nu necesită o pregătire specială.

În sarcină, ecografia Dopler ajută în a identifica debutul precoce al preeclampsiei sau al problemelor de restricție intrauterină. Astfel se pot soluționa anumite afecțiuni și se reduc semnificativ riscurile, contribuind în protocolul standard de monitorizare al sarcinii la reducerea mortalității neonatale.

Investigațiile mamare Dopler mai permit urmărirea evoluției sânilor operați, chiar și a celor cu proteze mamare, diagnosticarea leziunilor tumorale în cadrul consultațiilor senologice, preoperator sau intraoperator.

Tehnica de ecografie Dopler aduce un plus medicinei moderne, fiind o tehnică non-invazivă, dar totuși extrem de eficientă și prezentând marele avantaj al oferirii unui diagnostic exact. Aceasta nu prezintă niciun risc asupra fătului, se poate repeta dacă medicul o consideră necesară.