PROGRAMARE

La cât timp poți relua antrenamentele după implant mamar?

Antrenamentele fizice reprezintă una dintre principalele modalități de menținere a unui stil de viață sănătos, prin urmare se recomandă ca acestea să facă parte din rutina fiecăruia. Din acest motiv, gestionarea lor constituie un aspect important al procesului de recuperare ce urmează unei intervenții de chirurgie estetică. Având în vedere faptul că antrenarea corpului presupune un plan echilibrat, care include și exerciții pentru zona toracică, respectiv a brațelor, acest subiect devine și mai important atunci când vorbim despre o operație de implant mamar. În continuare, găsiți informații detaliate despre procesul de reluare a antrenamentelor în urma unei astfel de intervenții, împreună cu câteva recomandări de exerciții fizice.

Implantul mamar - Perioada de recuperare

Operația de implant mamar presupune o perioadă de recuperare de cca. 2 luni, timp în care pacienta își reia gradual obiceiurile zilnice. Dacă reînceperea activității socio-profesionale se poate realiza în aproximativ 7 zile de la intervenția chirurgicală, procesul de recuperare continuă să fie monitorizat îndeaproape de chirurgul estetician până la 4 săptămâni. Revenirea completă și reluarea activității fizice intense are loc abia după aproximativ 8 săptămâni de la operație.

Cum ar trebui să arate programul activităților fizice după această intervenție?

Este recomandat ca pacienta să facă scurte plimbări imediat după operația de augmentare mamară - prin casă, fără a crește ritmul cardiac în mod exagerat. Această activitate va fluidiza circulația sangvină și va preveni formarea cheagurilor de sânge.

După aproximativ trei săptămâni de la intervenție, pacienta poate începe activități cardio puțin mai intense, cum ar fi plimbări mai lungi, mersul pe o bandă de alergare sau mers în pantă. În această perioadă, intensitatea activității fizice trebuie menținută undeva între 50-60% din nivelul normal; este o modalitate eficientă de a-i da corpului contextul optim pentru a-și recăpăta puterile.

La circa o lună de la operație, are loc o nouă verificare a statusului recuperării postoperatorie. În cadrul acesteia, chirurgul estetician va constata progresul, respectiv va determina următorii pași, necesari unei vindecări rapide și complete. Dacă evoluția este bună, pacienta poate reîncepe antrenamentele fizice obișnuite, exceptând ridicarea greutăților, flotările - pentru a nu suprasolicita mușchii toracici, anumite poziții de Yoga și mișcările Pilates care se bazează pe echilibrarea greutății corporale cu ajutorul brațelor, tenisul, golful sau scufundările.

După aproximativ două luni de la intervenție, pacienta poate reintra complet în rutina obișnuită de antrenamente fizice, cu acordul medicului specialist. Este extrem de important ca, în continuare, aceasta să-și asculte corpul la fiecare pas - dacă un exercițiu provoacă durere, edem sau disconfort acesta trebuie stopat imediat.

ominiclinic

De ce este importantă respectarea acestui proces gradual?

Reluarea prematură a antrenamentelor fizice intense poate avea urmări neplăcute, fie că vorbim de alterarea rezultatelor intervenției sau de alte probleme ce pot apărea în timp. Respectarea recomandărilor prezentate mai sus susține poziționarea corectă, fermă a implanturilor și reduce riscul de formare excesivă a țesutului cicatricial.

Mișcări/activități ce trebuie evitate în perioada de recuperare:

  • ridicarea obiectelor mai grele de 4-5 kg;
  • împingerea/tragerea obiectelor foarte grele;
  • susținerea întregii greutăți corporale cu ajutorul brațelor;

Orice complicație intervine în procesul de recuperare poate prelungi durata acestuia.

Ce exerciții sunt recomandate după operația de augmentare mamară?

În general, exercițiile potrivite în acest context sunt cele de tip cardio, respectiv cele care nu implică direct zona toracică și cea a brațelor. Cu ajutorul acestora, corpul este pus în mișcare, fără a pune presiune, fără a forța zona operată. În continuare, regăsiți câteva filmulețe ce prezintă exerciții recomandate în diferite etape ale procesului:

Ex.: primul antrenament după intervenția chirurgicală (la cca. 4 săpt.)

 

Ex.: antrenament care implică dezmorțirea zonei toracice, a brațelor (la cca. 4-6 săpt.)

 

 

Ex.: antrenament complet, care menajează zona toracică, a brațelor (după 2 luni)

 

 

De reținut:

 

  • Este recomandat ca mărimea implanturilor mamare să fie stabilită și în funcție de stilul de viață, respectiv antrenamentul fizic practicat regulat de către pacientă;
  • Tot în funcție de acestea se decide și modul de plasare a implanturilor;
  • Reluarea antrenamentelor după operația de implant mamar are loc gradual și nu ar trebui să pună în pericol rezultatele chirurgicale.

Dacă aveți în vedere o operație de augmentare mamară și urmați un stil de viață activ, vă recomandăm programarea unei consultații de informare în cadrul căreia puteți discuta, împreună cu chirurgul estetician, toate aspectele importante cu privire la decizia optimă pentru dumneavoastră.

ominiclinic

Ce este blefaroplastia

Blefaroplastia, numită și chirurgia pleoapelor, este procedura de corecție a excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, fie că vorbim de cele superioare sau cele inferioare. Corecția “pungilor” de la nivelul ochilor poate fi efectuată atât în scopuri medicale (în cazul în care pleoapele cu un aspect căzut diminuează practic din câmpul vizual), cât și în scopuri estetice, mai des întâlnite fiind cazurile din urmă.

Când este cazul să apelezi la blefaroplastie

La fel ca multe alte probleme la nivelul aspectului pielii, cele legate de aspectul ochilor intervin odată cu înaintarea în vârstă, când pielea își pierde elasticitatea care o caracterizează. Totodată, excesul de piele și grăsime poate afecta câmpul vizual și duce la apariția de cearcăne, pungi sub ochi și riduri mai puțin profunde. Așadar, pacienții care apelează la intervenția de blefaroplastie sunt fie nemulțumiți de dificultățile de vedere care apar din această cauză, fie pur sau pur și simplu își doresc să corecteze acest defect al feței pentru îmbunătățirea fizionomiei. Oricare ar fi motivul, rezultatele sunt impresionante. Important de știut este faptul că intervenția nu este totuși recomandată persoanelor care au în spate un background de boli oculare ca sindromul ochiului uscat sau glaucom și nu numai.

Cum se realizează blefaroplastia

Cel mai simplu spus, blefaroplastia înseamnă, practic, îndepărtarea excesului adipos din zona ochilor. Este o intervenție care se practică deopotrivă pe pacienții bărbați și femei. Cel mai adesea, blefaroplastia este cerută de pacienții care doresc să corecteze pungile de sub ochi, excesul de grăsime de la nivelul pleoapei superioare, ptoza – aspectul căzut al pleoapei inferioare sau ridurile fine de la nivelul ochilor.

Cât durează intervenția

Intervenția de blefaroplastie durează în jur de două ore și se realizează cu anestezie locală sau generală. Aceasta nu necesită spitalizare, iar pentru rezultate optime la nivelul feței, se recomandă uneori și liftingul facial.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri va puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.