PROGRAMARE

Liposuctie generala

Prin aceasta interventie se indeparteaza grasimea din anumite zone ale corpului care nu pot fi corectate prin diete si exercitii fizice, fiind metoda cea mai eficienta de remodelare corporala atat pentru femei cat si pentru barbati.

Celulele grase ale corpului se inmultesc ca numar (hiperplazie) doar pana in jurul varstei de 4 ani. Dincolo de aceasta varsta, celulele grase nu se mai inmultesc ca si numar, ele avand totusi capacitatea de a-si mari volumul (pana la de peste 1000 ori) prin acumularea de grasimi.

 

Liposuctia reductionala

 

Se indeparteaza o cantitate mare de grasime cu scopul de a se reduce volumul zonei alese si greutatea corporala. 

Se recomanda a nu se indeparta mai mult de 6 - 7 litri de grasime o data, de aceea poate fi realizata si in etape pentru a evita riscul complicatiilor si a asigura conforul pacientului.

Datorita eliminarii celulelor grase prin liposuctie, ele nu mai au astfel posibilitatea de a se inmulti si astfel zonele care au fost supuse acestei operatii estetice vor avea o tendinta mai mica de ingrasare decat alte parti ale corpului, iar zona liposuctionata va avea tendinta de a se mentine in timp.

 

Zone de interes

  • Coapse
  • Fese
  • Gambe
  • Genunchi

 

  • Frontal si cervical anterior
  • Abdominal
  • Pectoral - sani mariti la barbati
  • Brahial - brate

 

Cum se desfasoara operatia?

 

In functie de numarul zonelor implicate si de cantitatea de grasime estimata a fi scoasa, operatia poate fi efectuata cu anestezie generala sau locala. Operatia dureaza 1-3 ore. Ulterior, este necesara internarea de 24 pana la 48 de ore, perioada de continua supraveghere, dupa externare fiind necesare cateva zile si tratament antibiotic, antiinflamator, suportiv si anticoagulant.

Liposuctia se efectueaza cu ajutorul unor sonde care aspira grasimea, dupa ce a fost introdusa in prealabil o solutie medicamentoasa, cu scopul de a liza celulele grase si de a reduce foarte mult volumul sangerarii.

Abordul se realizeaza prin intermediul unor incizii punctiforme de cativa milimetri, care se vor cicatriza bine, ascunse in pliuri naturale ale pielii. Astfel, acestea nu vor conta din punct de vedere estetic si nu vor afecta aspectul final.

 

Sunt cazuri in care operatia de liposuctie se poate realiza in combinatie cu operatiile de lifting facial, reducere sani sau abdominoplastie pentru a obtine rezultatul final dorit de pacient.

 

Recuperarea postoperatorie

 

Va fi necesara purtarea unui pansament compresiv pentru o perioada de 3 saptamani si a unor ciorapi compresivi antitrombotici care acopera cel putin perioada de repaus la pat, iar dupa doua saptamani este recomandata efectuarea unui masaj usor de stimulare limfatica a zonelor liposuctionate.

Echimoze (vanatai) pot persista pana la trei saptamani, insotite de edem local ce se va remite spontan in 3-4 saptamani.

Pentru pacientii care au suferit operatii estetice de liposuctie in zone de la talie in jos, se face tratament anticoagulant postoperator pentru evitarea trombozei venoase. 

Rezultatul final va fi vizibil dupa aproximativ 3 luni de la operatie, in cursul acestei perioade observandu-se o scadere treptata a greutatii si a dimensiunii zonelor liposuctionate. Se recomanda evitarea expunerii la raze ultraviolet pentru minim 6 luni dupa operatie.

 

 ONLINE CHECK-UP

 

Acum poti folosi formularul de mai jos pentru a  lua legatura direct cu doctorul chirurg chiar si de la distanta. Trimite-i un mesaj in care sa-i transmiti ce iti doresti si ataseaza cateva poze relevante. Poti primi un raspuns despre posibile recomandari chiar inainte de prima consultatie in cabinet si vei avea o idee mult mai clara asupra solutiilor chirurgicale potrivite pentru tine.

 

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri va puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.