PROGRAMARE

Marirea sanilor cu implanturi siliconice

Acasa // Marirea sanilor cu implanturi siliconice

Interventia de augmentare mamara are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al sanilor, introducerea unor proteze de silicon preformante sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral cu cresterea consecutiva a volumului mamar.

Interventia se adreseaza pacientelor cu sanii mici, disproportionati cu volumul toracic si dimensiunile corpului, cu scopul maririi volumului sanilor si armonizarii cu toracele. De asemenea, este recomandata pacientelor care doresc o marire accentuata a volumului mamar.

În acelasi timp, mamoplastia de augmentare se adreseaza hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompleta a sanului care ramane mic) unilaterala sau bilaterala, ageneziei mamare (nedezvoltarea sanului) unilaterala sau bilaterala, si in cazul reconstructiilor mamare dupa amputatiile suferite (de regula, cancer de san).

 

Ce marime iti doresti?

 

Consultatia are ca scop atat intelegerea motivatiilor si dorintelor fiecareia. In baza asteptarilor tale si a recomandarilor medicale, poti incerca in cabinet diferite mostre care simuleaza viitoarele dimensiuni pentru a vedea daca rezultatul care se poate obtine este rezultatul pe care ti-l doresti.

Chirurgul va explica pe larg detaliile si conditiile operatiei, riscurile si posibilele complicatii, analizele necesare preoperator, precum si conduita din perioada de recuperare. La finalul consultatiei, vei avea toate datele necesare si o imagine mai clara privind aspectul ulterior operatiei, corespunzatoare dorintei tale.

 

Cum se desfasoara operatia estetica de marire a sanilor?

 

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie generala si dureaza in jur de o ora si jumatate – doua ore. Singura cicatrice in urma acestei interventii poate fi plasata fie in santul submamar, fie periareolar sau in axila.


La consultul preoperator vei stabili de comun acord cu doctorul detaliile operatiei: atat modul de dispunere a implantului (pre- sau retropectoral), cat si calea de abord (submamar, axilar sau periareolar).


Dispunerea retropectorala a implantului mamar este recomandata intrucat are o serie de avantaje fata de dispunerea prepectorala. Printre acestea, se numara:

  • aspect natural al sanului
  • naturalete la atingere, palpare
  • separarea implantului de glanda mamara cu reducerea reactivitatii consecutive a organismului fata de implant (incidenta scazuta a contractiei periprotetice) si posibilitatea investigarii glandei ulterior)
  • rezultat mai bun in timp, ca forma si aspect al sanului

 

Abordul pentru realizarea implantului se poate realiza pe cale axilara, periareolara sau submamara. Pentru cel mai bun si sigur rezultat, dr. Theodor Motruc recomanda abordul submamar deoarece acesta prezinta cele mai putine riscuri comparativ cu celelalte metode.

Este necesara o perioada de spitalizare de 24 de ore sub monitorizare medicala in rezervele dedicate ale clinicii. Ulterior, poti pleca acasa a doua zi, cu respectarea indicatiilor medicale.

 

Perioada de recuperare

Fumatul trebuie intrerupt cu cel putin o luna inainte de operatie si stopat inclusiv in perioada de recuperare pentru a evita complicatiile si pentru a permite o recuperare rapida.

Se recomanda evitarea eforturilor mari, mentinerea bustierei timp de 3-4 saptamani, masajul local incepand de la a 3-a saptamana, conform indicatiilor. Ingrijirile igienice normale pot fi reluate la circa 7 zile postoperator, iar activitatea socio-profesionale la circa 3-7 zile postoperator.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri va puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.
Array ( [page] => subsubtip [id] => 12 )