PROGRAMARE

Ridicarea sânilor lăsați și reducerea volumului acestora

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Ridicarea sânilor lăsați și reducerea volumului acestora

Procedurile de ridicare a sânilor şi de reducere a volumului sânilor sunt intervenții chirurgicale eficiente pentru orice femeie care dorește să-și perfecționeze dimensiunea sau forma sânilor. Principalul obiectiv al operației este de a modela bustul și de a oferi imaginea pe care o dorește pacienta pentru sânii săi. Consultarea cu medicul şi trasarea tratamentului particularizat pentru fiecare pacientă înainte de operația este crucial.

Reducerea sânilor

Sânii care sunt prea mari în raport cu proporțiile corpului pot duce la o imagine inestetică a unei persoane, făcând-o să pară mai în vârstă și mai greoaie. O reducere a volumului sânilor sau o mamoplastie de reducţie poate elimina o cantitate semnificativă din volumul acestora și poate atenua excesul de greutate din zona sânului.

Datorită mărimii și greutății sânilor majoritatea femeilor se confruntă cu următoarele situaţii:

  • Limitarea activităților fizice;

  • Disconfort în zona lombară și cervicală;

  • Dificultați la respirație;

  • Erupții cutanate în zona inferioară, la limita sânului cu pielea adiacentă;

Ridicarea sânilor

Ridicarea sânilor, cunoscută și sub numele de mastopexie, este o procedură chirurgicală efectuată de chirurgul plastician care remodelează și ridică țesutul mamar pentru a obține o imagine plăcută şi pentru a elimina disproporţionalitatea corporală. Odată cu înaintarea în vârstă, sânii se schimbă, pierzând din elasticitate și fermitate, iar o intervenţie poate fi binevenită.

Cauzele pentru modificările sânilor sunt multiple, iar printre acestea putem enumera:

  • Sarcina;

  • Alăptarea;

  • Fluctuaţiile în greutate.

Intervenţia chirurgicală

Există mai multe tehnici pentru micşorarea ţesutului mamar, însă chirurgul este cel care stabileşte metoda favorabilă fiecărei paciente, această operație realizându-se sub anestezie generală. De regulă, chirurgul plastician efectuează o incizie în jurul areolei şi în partea de jos a sânilor, pentru a îndeparta excesul de grasime, ţesut şi piele, iar intervenţia durează între 3 și 4 ore. Operaţia de lifting mamar (mastopexia) se realizează de obicei cu anestezie generală, dar sunt si cazuri individuale când poate fi folosită anestezie locală. Inciziile sunt de obicei făcute în locuri în care vizibilitatea cicatricilor să fie cât mai redusă. După efectuarea unei incizii chirurgicale pe baza modelului proiectat, areola este ridicată, iar sânul se va poziţiona mai sus.

Recuperarea după operație

Durerea postoperatorie este ușoară și poate fi ameliorată cu calmante simple, iar vindecarea este de obicei rapidă. Pacienta va fi pansată o perioadă de timp şi va folosi un sutien chirurgical special, în funcţie de recomandările medicului. După aproximativ 5-7 zile de la operație, pacienta poate face activităţi uşoare, poate călători, poate merge la serviciu, însă un stil de viață activ va fi reluat după 4-6 săptămâni. După o astfel de intervenţie, va exista de obicei, o cicatrice chirurgicală, care va dispărea în cea mai mare parte în 1-2 ani.