PROGRAMARE

Sâni mai mici sau mai mari? Opțiuni pentru chirurgia sânului

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Sâni mai mici sau mai mari? Opțiuni pentru chirurgia sânului

An de an, la nivel mondial, chirurgia de mărire a sânilor este una dintre cele mai populare proceduri estetice. Acest lucru este datorat capacității sale de a transforma aspectul corpului și de a schimba percepția despre sine.

În timp ce majoritatea pacienților se declară mulțumiți de implanturile mamare inițiale, pentru unii pacienți, interesele estetice se schimbă de-a lungul timpului. Dacă dimensiunea implanturilor este principala problemă, schimbarea implanturilor cu unele mai mici/ mari, poate fi efectuată cu ușurință la cererea pacientului.

Cele mai des întâlnite motive pentru a schimba implanturile mamare

O nemulțumire estetică cu privire la implanturile mamare inițiale este doar unul dintre numeroasele motive pentru care un pacient poate solicita schimbarea implanturilor mamare.

Alte motive care conduc la această schimbare sunt:

- impactul vârstei în concordanță cu aspectul estetic al corpului;
- dorința de a schimba implanturile mamare texturate cu unele netede;
- dorința de a schimba protezele     saline     / ser fiziologic cu proteze siliconice;
- probleme medicale – capsulita contractilă;
- nevoia de ridicare a sânilor – pentru a aborda o ptoză rezultată din sarcină/ înaintarea în vârstă / pierderea în greutate;
- ruperea implantului în urma unui impact puternic
 

De regulă, implanturile mamare siliconice nu necesită înlocuire decât în cazul în care survin probleme medicale sau la cererea expresă a pacientei. Acestea fiind spuse, vechea regulă conform căreia implantul mamar trebuie schimbat la fiecare 10 ani, nu este relevantă din punct de vedere clinic.

Un alt factor care poate determina înlocuirea implanturilor este înaintarea în vârstă. Odată cu aceasta, corpul produce mai puțină elastină și mai puțin colagen, cele două elemente importante care dau fermitate si tonus pielii. Din cauza pierderii elasticității pielii, implanturile mamare se pot deplasa din poziția lor inițială. Cea mai bună soluție în acest caz este combinarea unui lifting mamar cu schimbarea implanturilor mamare.

Care este primul pas în a lua o astfel de decizie?

Dacă sunteți nemulțumită de aspectul sânilor sau suferiți de o posibilă complicație, este timpul să programați un consult de specialitate în vederea înlocuirii implanturilor mamare.

O astfel de schimbare ar trebui sa înceapă întotdeauna cu o consultație medicală de specialitate. Astfel, în urma unei examinări medicale și a exprimării nemulțumirii, dorințelor și așteptărilor pacientului, chirurgul estetician va putea oferi cele mai potrivite recomandări.

Chirurgul plastician își dorește ca pacientul să se simtă confortabil și încrezător în deciziile pe care acesta le ia cu privire la abordarea unei astfel de intervenții chirurgicale.

Schimbarea implanturilor inițiale cu unele de dimensiuni mai mari trebuie efectuată luând în considerare și limitările anatomice ale corpului.