PROGRAMARE

Estetica sânilor

Domeniul esteticii sânilor ne prezintă o gamă largă de intervenții care pot fi abordate în funcție de formele și dimensiunile acestora. 

Chiar dacă nemulțumirile pacienților sunt legate de forma sânilor, dimensiunea lor sau aspectul general al acestora, decizia efectuării unei intervenții estetice chirurgicale nu este întotdeauna cea mai ușoară. Cunoașterea tipului de intervenție necesar pentru o situație specifică, poate contribui la luarea celei mai bune decizii finale, în special în cazul persoanelor care nu dețin multe cunoștințe în domeniul chirurgiei plastice.

Mărirea sânilor cu implanturi 

Statisticile societăților de chirurgie plastică au demonstrat că mărirea sânilor rămâne una dintre cele mai populare proceduri de chirurgie plastică. 

Dacă principalul obiectiv al unei femei în ceea ce privește chirurgia sânilor este să-și mărească sânii, de cele mai multe ori,  mărirea acestora se va efectua cu ajutorul implanturilor mamare. Există mulți factori de luat în considerare, inclusiv dimensiunea, tipul și forma implanturilor alese, poziția lor în zona toracică (în fața mușchiului pectoral, parțial în fața mușchiului sau în spatele mușchiului) și locul în care va fi efectuată incizia. 

Chirurgul estetician va ajuta pacientul să ia aceste decizii evaluând forma corpului, stilul de viață și obiectivele generale ale acestuia.

Mărirea sânilor cu grăsime proprie

În anumite cazuri, implanturile mamare tradiționale pot să nu fie cea mai bună soluție pentru orice pacient. Mărirea sânilor cu transfer de grăsime, denumită și lipofilling , este,de obicei, o alegere excelentă pentru femeile care doresc o creștere subtilă a dimensiunii sânilor și obținerea unui aspect perfect natural. Transferurile de grăsime se folosesc de o formă chirurgicală populară de reducere a grăsimilor cunoscută sub denumirea de liposucție tumescentă. Astfel, sunt eliminate cantități mici de grăsime din zonele cu exces ale corpului de exemplu: Acest lucru poate fi de la coapse, abdomen sau flancuri. Grasimea este apoi centrifugata, purificată și reinjectată cu atenție în sâni, în straturi pentru a sculpta forma cerută a pacientului. 

Ridicarea sânilor

Ceea ce nu poate face mărirea sânilor cu implanturi siliconice / grăsime proprie este corectarea problemelor legate de lăsarea acestora. Cele două sunt intervenții realizate doar pentru a modifica dimensiunea sânilor. Vârsta, gravitația, fluctuațiile de greutate și alăptarea pot determina pierderea fermitatii, elasticitatii pielii, dar și întinderea acesteia.

Femeile care au observat că pielea sânilor are un grad semnificativ de laxitate sau că areolele lor sunt poziționate sub pliul sânului, cel mai probabil,ar avea nevoie de o ridicare a sânului. Intervenția chirurgicală presupune efectuarea unei incizii la nivelul sânilor, eliminarea excesului de piele și repoziționarea mameloanelor, dacă este necesar. 

Deși aceasta este o procedură eficientă de chirurgie estetică eficientă, cu rezultate vizibile aproape de îndată ce intervenția s-a finalizat, aceasta nu împiedică sânii să devină lipsită de fermitate și în viitor, dacă există fluctuații de greutate sau modificări suplimentare ale elasticității pielii.

Totodată, ca parte a unei proceduri de ridicare, multe femei pot alege să adauge volum sânilor folosind fie implanturi mamare,fie grăsime proprie.

Reducerea mamară

Durerea cronică de spate, umăr sau gât cauzată de sânii mai mari, pendulari, este o problemă cu care se confruntă multe femei. Unele femei își doresc o micșorare a sânilor pentru a ameliora disconfortul fizic sau pentru a păstra proporțiile în comparație cu restul corpului. O reducere a sânilor sau o mamoplastie de reducere constă în extragerea excesului de grăsime, țesut și piele din sâni prin incizii, liposucție și îndepărtarea țesuturilor.

Pacienții care iau în considerare oricare dintre aceste opțiuni chirurgicale, la nivelul sânilor sunt încurajați ca înainte de efectuarea acesteia, să obțină răspunsuri la întrebările lor și să afle mai multe despre procedura aleasă, consultând un chirurg plastician certificat.