Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Chirurgie estetica

Acasa // Chirurgie estetica

An de an, la nivel mondial, chirurgia de mărire a sânilor este una dintre cele mai populare proceduri estetice. Acest lucru este datorat capacității sale de a transforma aspectul corpului și de a schimba percepția despre sine printr-o modificare adusă corpului.

În timp ce majoritatea pacienților se declară mulțumiți de implanturile mamare inițiale, pentru unii pacienți, percepțiile estetice se schimbă de-a lungul timpului.

Dorințele pacientelor, forma, dimensiunea, volumul și poziția sânilor, alături de recomandările specialistului în timpul primei consultații vor contura tipul de procedură potrivită.

Mărirea sânilor

Mărirea (sau augmentarea) sânilor se poate efectua prin implant siliconic sau prin grăsime proprie (prelevată din anumite zone cu surplus adipos ale corpului pacientului și reintrodusă în zona mamară după un proces de prelucrare).

Micșorarea sânilor

Intervenția de micșorare a sânilor (numită și mamoplastie de reducere) este soluția pentru femeile care se confruntă cu o hiperdezvoltare a sânilor (rezultată cu lăsarea și deformarea acestora). Sânii prea mari și lăsați nu doar au un aspect inestetic, ci și creează numeroase probleme fizice și psihice.

Ridicarea și simetrizarea sânilor

Una dintre intervențiile care combină mamoplastia și mărirea sânilor este cea de ridicare și simetrizare mamară. Asimetria mamară apare ca rezultat al anumitor disfuncții hormonale, cel mai frecvent - la pubertate, sau în urma alăptării și necesită intervenții fie la nivelul volumului sânilor, fie în ceea ce privește poziția acestora.

Ginecomastia

Deși cele mai multe intervenții de chirurgie estetică la nivelul sânilor sunt destinate femeilor, există proceduri solicitate și necesare bărbaților. Ginecomastia se manifestă printr-o creștere excesivă a sânilor la bărbați, din cauza dezvoltării glandei mamare, asociată uneori și cu creșterea țesutului adipos.

Ginecomastia este depistată în urma unei ecografii mamare sau a unei mamografii și poate fi fiziologică (depistată la nou-născuți, la adolescenți sau persoane în vârstă) sau patologică (ca rezultat al unor dezechilibre hormonale sau în urma consumului anumitor medicamente).

Reconstrucția sânilor și îndepărtarea implantului mamar

Reconstrucția mamară este ultima etapă după vindecarea cancerului mamar și oferă pacientelor posibiltatea de a reveni la aspectul normal al sânilor după amputarea mamară.

În anumite cazuri, pacienții solicită îndepărtarea implantului mamar după o anumită perioadă de la inserție.

Chirurgie estetica sani