Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Reducerea volumului și ridicarea sânilor lăsați și grei

Acasa // Reducerea volumului și ridicarea sânilor lăsați și grei

Reducerea volumului și ridicarea sânilor lăsați și grei

omini-img

Simbol al feminității și al frumuseții, sânii sunt un punct de reper atunci când vorbim despre proporțiile corpului și despre satisfacția unei femei în legătură cu modul în care arată. Deși se vorbește despre popularitatea intervențiilor de mărire a sânilor, nu de puține ori pacientele vin la cabinet pentru proceduri de micșorare a sânilor.

Operația de reducție mamară, numită și mamoplastia de reducție, este o procedură dedicată femeilor care se confruntă cu macromastia (sâni foarte mari). În cadrul intervenție de reducere a volumului sânilor este eliminat excesul de grăsime, piele și țesut glandular de la nivelul sânilor, ca în rezultat să se obțină dimensiuni proporționale cu corpul.

Despre intervenția de micșorare a sânilor

În mamoplastia de reducție este înlăturat excesul de grăsime, țesut și piele din sâni. Această intervenție are impact în îmbunătățirea imaginii de sine și oferă pacientelor posibilitatea de a avea mai multă mobilitate. Mamoplastia de reducție poate fi făcută concomitent cu alte operații estetice, iar abordul chirurgical poate să varieze, în funcție de condiția pacientei și deciziile medicului chirurg.

Operația de micșorare a sânilor se face de obicei sub anestezie generală, iar procedura constă în îndepărtarea excesului de țesut glandular lipidic și piele, urmată de reconformarea și repoziționarea sânului și, foarte important, a areolelor mamare. Această intervenție se asociază de cele mai multe ori împreună cu liftingul sânilor și reducerea areolei.

De asemenea, reducerea sânilor poate fi combinată și cu implanturi mamare, deoarece acestea măresc efectiv polul superior al sânului și astfel bustul își recapătă fermitatea și simetria naturală.

Ce beneficii aduce intervenția de micșorare a sânilor

Rezultatul final după micșorarea sânilor este în general permanent – ​​deși forma și dimensiunea sânilor se pot schimba din cauza unor factori precum îmbătrânirea și creșterea sau pierderea în greutate.

 • Intervenția se poate efectua în același timp cu alte proceduri de chirurgie estetică, în cadrul setului de operații Mommy Makeover, dedicat mămicilor;
 • Rezultatele intervenției sunt vizibile imediat după operație, iar edemele se reduc treptat și cicatricile se estompează în timp.
 • O intervenție chirurgicală de reducere a sânilor cu succes poate ameliora durerea din partea superioară a spatelui, gâtului și umerilor.
 • Confortul psihic, ca rezultat ale aceste operații, duce la numeroase satisfacții atât personale, cât și socio-profesionale.
 • În urma mamoplastiei crește capacitatea de a participa la activități fizice și de a promova o imagine de sine pozitivă.

Doriți să aflați mai multe despre beneficiile operației de reducere a volumului sânilor grei și lăsați? Descărcați gratuit și răsfoiți Manifest pentru armonie și feminitate, primul ghid despre estetica sânului din România!

Consultația inițială și informarea corectă despre mamoplastia de reducție

Înainte de operația de reducere a volumului sânilor este recomandat să luați în considerare câteva direcții pe care le veți discuta împreună cu chirurgul estetician:

omini-img

 • parcurgeți împreună cu specialistul dumneavoastră istoricul medical și verificați starea de sănătate;
 • la îndrumarea chirurgului, e posibil să faceți câteva teste de laborator și/sau o mamografie inițială;
 • e recomandat să renunțați la fumat pentru o anumită perioadă de timp înainte și după operație
 • evitați consumul de medicamente antiinflamatoare sau suplimente pe bază de plante (aceste măsuri reduc riscul unei hemoragii în cadrul intervenției);
 • renunțați la piercing-uri deoarece acestea pot provoca infecții ale mamelonului.

În cadrul întâlnirilor cu chirurgul estetician discutați toate nelămuririle pe care le aveți în legătură cu această intervenție, inclusiv beneficiile și riscurile operației. Cum știți că aveți nevoie de o mamoplastie de reducție

Intervenția de reducere a volumului sânilor (sau a unui singur sân) se adresează femeilor ai căror sâni sunt voluminoși, hipertrofici și care, ca urmare a greutății acestora, se ptozează (se lasă). Mărirea sânilor (hipertrofia) poate avea debutul la pubertate, când, sub influența modificărilor hormonale, glanda mamară se dezvoltă.

De asemenea, sânii devin mai voluminoși în timpul sarcinii, evoluând cu deformarea regiunii mamare și ptoza secundară a acesteia, mai ales după încheierea perioadei de alăptare.

omini-img

Mamoplastia de reducție este recomandată atunci când sânii excesiv de mari sunt asociați cu:

 • dureri de umăr, gât, spate și amorțeală;
 • erupție cutanată cronică sau iritație a pielii sub sâni;
 • dureri nervoase;
 • activitate restrânsă;
 • stima de sine scăzută, legată de sânii mari;
 • dificultate de a se potrivi în sutiene și îmbrăcăminte;
 • disconfort psihic.

Toate aceste simptome pot duce mai târziu la unele condiții medicale grave care afectează coloana vertebrală și mușchii superiori ai corpului (de exemplu, scolioza). Un bust mare poate reduce activitățile zilnice (cum ar fi practicarea sportului sau chiar socializarea) și poate cauza anumite afecțiuni psihice, iar persoanele afectate astfel ajung să se adreseze unor specialiști din mai multe ramuri medicale.

Mamoplastia de reducție - precauții înainte de intervenție

Operația de micșorare a sânilor implică precauții suplimentare dacă:

 • fumați sau aveți anumite afecțiuni (cum ar fi diabetul sau problemele cardiace);
 • suferiți de obezitate sau doriți să pierdeți din greutatea corporală (acești factori pot influența forma sânilor, iar rezultatele operației dispar repede după intervenție;
 • doriți să rămâneți însărcinată după operație, astfel încât să preveniți un orice disconfort în alăptare;
 • nu sunteți de acord cu apariția și persistența micilor cicatrici pe sân după intervenție.

Riscurile acestei intervenții nu sunt diferite de cele ale unei alte intervenții chirurgicale. După operație pot să apară vânătăi temporare și cicatrici, reducerea sau pierderea senzației la nivelul mameloanelor și a areolelor. Pentru pacientele care planifică o sarcină după intervenție e posibil să apară un anumit disconfort în alăptare sau reducerea lactației.

Care este abordul chirurgical în reducția mamară

Sânul poate fi împărțit anatomic în mai multe regiuni în funcție de cele 3 artere principale și de ramurile lor care furnizează sânge către țesuturi. Mai exact, atunci când sânul este redus, are nevoie în continuare de alimentarea sa vasculară de la cel puțin una dintre artere.

O arteră, ramurile sale, venele însoțitoare și țesutul care o înconjoară formează un pedicul. Prin urmare, o mare varietate de metode de reducere a sânilor diferă esențial una de alta prin pediculul care este păstrat în timpul operației ca sursă principală.

Prin alegerea corectă a tehnicii se încearcă prezervarea funcțiilor sânilor a mamelonului. În plus, există mai multe modele de incizie din care să alegeți, în funcție de cantitatea de țesut care trebuie rezecat din sâni. T inversat și inciziile verticale sunt modelele cel mai frecvent utilizate.

Incizia în T sau inversată

Cel mai des utilizat model este T inversat, prin care se fac 3 incizii principale: prima este în jurul marginii areolei, a doua începe de sub areola și în jos până la pliul inframamar, iar a treia este o linie de-a lungul pliului inframamar.

Incizia verticală

Este un model vertical similar cu T inversat, dar fără a treia incizie sub sân. Reducerea chirurgicală a sânilor este o procedură sigură, cu un risc scăzut de complicații majore și este adesea recomandată atât din motive medicale, cât și din motive estetice.

Cum se desfășoară intervenția chirurgicală

omini-img

Intervenția se desfășoară cu anestezie generală și durează aproximativ 2-3 ore și presupune îndepărtarea unei zone din glanda și a unei zone din tegumentul înconjurător.

Medicul operator va alege procedeul chirurgical optim pentru a micșora cât mai mult amplitudinea cicatricilor și a echilibra volumul și forma restantă la aspectul și toracele pacientei. Vor exista atât cicatrici circumareolare, subareolare, cât și în șanțul submamar. Aceste cicatrici vor rămâne mai mult sau mai puțin vizibile.

Este necesară o perioada de spitalizare de 24 de ore sub monitorizare medicală în rezervele dedicate ale clinicii. Ulterior, veți putea pleca acasă a doua zi, cu respectarea indicațiilor medicale.

Pași de urmat după operația de reducere a volumului sânilor

Imediat după intervenție sânii sunt acoperiți cu un pansament de tifon sau bandaje, iar sub fiecare braț este plasat un tub care va drena orice exces de sânge sau lichid. Este posibil să vă fie prescrise medicamente analgezice și antibiotice.

În următoarele zile și săptămâni puteți simți o sensibilitate crescută a sânilor, care se pot umfla sau învineți. Dar acest disconfort este ușor de suportat și, la recomandarea chirurgului estetician:

 • puteți folosi un sutien de compresie pentru protecția sânilor;
 • locurile de incizie trebuie păstrate uscate;
 • pentru mai mult confort se recomandă să purtați haine largi, pe care să le puteți îmbrăca și dezbrăca ușor;
 • efectuați activitate fizică ușoară, care are un efect pozitiv semnificativ asupra circulației sanguine și, prin urmare, favorizează procesul de vindecare;
 • în perioada post-operatorie este recomandat să nu utilizați produse de tutun;
 • încercați, pentru o anumită perioadă, să nu consumați alcool (atât tutunul, cât și alcoolul pot provoca unele efecte secundare și întârzie vindecarea).

Decizia de a face o intervenție de micșorare a sânilor depinde de starea de disconfort produsă de sânii prea mari și de recomandările chirurgului estetician la prima consultație. Rezultatele procedurii aduc beneficii atât la nivel fizic (prin ameliorarea durerilor și practicarea sportului), cât și la nivel psihic, datorită îmbunătățirii imaginii de sine și a relațiilor sociale.

Credeți că o intervenție de reducere a volumului sânilor v-ar ajuta să vă simțiți mai bine în corpul dumneavoastră, ați avea parte de experiențe mai bune din punct de vedere social și mai mult succes profesional? Programați-vă la consultația inițială cu dr. Theodor Motruc și aflați care sunt soluțiile care vi se potrivesc cel mai bine!

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.