Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Micșorare sâni

Acasa // Micșorare sâni

Micșorarea sânilor

Procedura de reducție mamară (sau mamoplastia de reducție) reprezintă o intervenție prin care este îndepărtat excesul de grăsime a sânilor, piele și țesut glandular în vederea obținerii unor dimensiuni proporționale cu corpul și pentru a reduce neplăcerile provocare de macromastie (sâni foarte mari).

Ce presupune intervenția de micșorare a sânilor

Prin mamoplastie de reducție se îndepărtează excesul de grăsime, țesut și piele din sâni. Intervenția de reducere a sânilor ajută la îmbunătățirea imaginii de sine și a capacității de a participa la activități fizice. Procedura poate fi efectuată în paralel cu alte operații estetice și are mai multe abordări chirurgicale.

Operația de micșorare a sânilor se face de obicei sub anestezie generală, iar procedura constă în îndepărtarea excesului de țesut glandular grăsos și piele urmată de reconformarea și repoziționarea sânului și, foarte important, a areolelor mamare.

omini-img

În funcție de condițiile locale ale sânilor, operația se realizează de obicei împreună cu liftingul sânilor și reducerea areolei. De asemenea, reducerea sânilor poate fi combinată cu implanturi mamare, deoarece acestea măresc efectiv polul superior al sânului și astfel bustul își recapătă fermitatea și simetria naturală.

Consultația inițială

Înainte de intervenția propriu-zisă este recomandat să luați în considerare câteva direcții pe care le veți discuta împreună cu chirurgul estetician. În primul rând, parcurgeți împreună cu specialistul dumneavoastră istoricul medical și verificați starea de sănătate. La îndrumarea chirurgului, e posibil să faceți câteva teste de laborator și/sau o mamografie inițială.

E recomandat să renunțați la fumat pentru o anumită perioadă de timp înainte și după operație și să preveniți consumul de medicamente antiinflamatoare sau suplimente pe bază de plante (aceste măsuri reduc riscul unei hemoragii în cadrul intervenției).Renunțați la piercing-uri deoarece acestea pot provoca infecții ale mamelonului.

În cadrul întâlnirilor cu chirurgul estetician discutați toate nelămuririle pe care le aveți în legătură cu această intervenție, inclusiv beneficiile și riscurile operației.

Cui se adresează mamoplastia

Sânii foarte mari pot crea dureri fizice și disconfort psihic, pacientele fiind împiedicate în desfășurare activităților normale. Motivația pacienților diferă, dar, în general, apelează la această intervenție din motive atât estetice, cât și medicale.

Mamoplastia de reducție este recomandată atunci când sânii excesiv de mari sunt asociați cu:

  • dureri de umăr, gât, spate și amorțeală;
  • erupție cutanată cronică sau iritație a pielii sub sâni;
  • dureri nervoase;
  • activitate restrânsă;
  • stima de sine scăzută, legată de sânii mari;
  • dificultate de a se potrivi în sutiene și îmbrăcăminte.

Toate aceste simptome pot duce mai târziu la unele condiții medicale grave care afectează coloana vertebrală și mușchii superiori ai corpului (de exemplu, scolioza). Un bust mare poate reduce activitățile zilnice (cum ar fi practicarea sportului sau chiar socializarea) și poate cauza anumite afecțiuni psihice, iar persoanele afectate astfel ajung să se adreseze unor specialiști din mai multe ramuri medicale.

Operația de micșorare a sânilor implică precauții suplimentare dacă fumați sau aveți anumite afecțiuni (cum ar fi diabetul sau problemele cardiace). De asemenea, intervenția poate fi riscantă dacă suferiți de obezitate sau doriți să pierdeți din greutatea corporală. Acești factori pot influența forma sânilor, iar rezultatele operației dispar repede după intervenție. Este recomandat să discutați cu chirurgul estetician dacă doriți să rămâneți însărcinată după operație, astfel încât să preveniți un orice disconfort în alăptare. În același timp, e necesar să fiți de acord cu apariția și persistența micilor cicatrici pe sân după intervenție.

Riscurile acestei intervenții nu sunt diferite de cele ale unei alte intervenții chirurgicale. După operație pot să apară vânătăi temporare și cicatrici, reducerea sau pierderea senzației la nivelul mameloanelor și a areolelor. Pentru pacientele care planifică o sarcină după intervenție e posibil să apară un anumit disconfort în alăptare sau reducerea lactației.

Tipuri de reducție mamară

Întregul sân poate fi împărțit anatomic în mai multe regiuni în funcție de cele 3 artere principale și de ramurile lor care furnizează sânge către țesuturi. Mai simplu spus, atunci când sânul este redus, are nevoie în continuare de alimentarea sa vasculară de la cel puțin una dintre artere. O arteră, ramurile sale, venele însoțitoare și țesutul care o înconjoară formează un pedicul. Prin urmare, o mare varietate de metode de reducere a sânilor diferă esențial una de alta prin pediculul care este păstrat în timpul operației ca sursă principală.

Prin alegerea corectă a tehnicii se încearcă prezervarea funcțiilor sânilor a mamelonului. În plus, există mai multe modele de incizie din care să alegeți, în funcție de cantitatea de țesut care trebuie rezecat din sâni. T inversat și inciziile verticale sunt modelele cel mai frecvent utilizate.

Incizia în T sau inversată

Cel mai des utilizat model este T inversat, prin care se fac 3 incizii principale: prima este în jurul marginii areolei, a doua începe de sub areola și în jos până la pliul inframamar, iar a treia este o linie de-a lungul pliului inframamar.

Incizia verticală

Este un model vertical similar cu T inversat, dar fără a treia incizie sub sân. Reducerea chirurgicală a sânilor este o procedură sigură, cu un risc scăzut de complicații majore și este adesea recomandată atât din motive medicale, cât și din motive estetice.

Beneficii și rezultate ale intervenției de micșorare a sânilor

Rezultatele intervenției sunt vizibile imediat după operație, iar endemele se reduc treptat și cicatricile se estompează în timp. Rezultatul final după micșorarea sânilor este în general permanent – ​​deși forma și dimensiunea sânilor se pot schimba din cauza unor factori precum îmbătrânirea și creșterea sau pierderea în greutate.

omini-img

O intervenție chirurgicală de reducere a sânilor cu succes poate ameliora durerea din partea superioară a spatelui, gâtului și umerilor. De asemenea, vă poate crește capacitatea de a participa la activități fizice și de a promova o imagine de sine pozitivă.

Recomandări post-operatorii și de recuperare

Imediat după intervenție sânii sunt acoperiți cu un pansament de tifon sau bandaje, iar sub fiecare braț este plasat un tub care va drena orice exces de sânge sau lichid. Este posibil să vă fie prescrise medicamente analgezice și antibiotice.

În următoarele zile și săptămâni puteți simți o sensibilitate crescută a sânilor, care se pot umfla sau învineți. Dar acest disconfort este ușor de suportat și, la recomandarea chirurgului estetician, puteți folosi un sutien de compresie pentru protecția sânilor.

Locurile de incizie trebuie păstrate uscate și curate, iar pentru mai mult confort se recomandă să purtați haine largi, pe care să le puteți îmbrăca și dezbrăca ușor.

Este încurajată activitatea fizică ușoară, care are un efect pozitiv semnificativ asupra circulației sanguine și, prin urmare, favorizează procesul de vindecare.

În perioada post-operatorie este recomandat să nu utilizați produse de tutun și să nu consumați alcool deoarece acestea pot provoca unele efecte secundare și întârzie vindecarea.

Decizia de a face o intervenție de micșorare a sânilor depinde de starea de disconfort produsă de sânii prea mari și de recomandările chirurgului estetician la prima consultație. Rezultatele procedurii aduc beneficii atât la nivel fizic (prin ameliorarea durerilor și practicarea sportului), cât și la nivel psihic, datorită îmbunătățirii imaginii de sine și a relațiilor sociale.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.