Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

5 metode prin care poți accelera procesul de vindecare

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // 5 metode prin care poți accelera procesul de vindecare

Procedurile estetice reprezintă experiențe captivante pentru majoritatea pacienților, experiențe a căror menire este aceea de a genera schimbări în viața de zi cu zi. După finalizarea unei operații, pacienții sunt nerăbdători să revină la normalitate și să se poată bucura de aceste schimbări. Mulți pacienți doresc să accelereze procesul de recuperare, astfel încât să se poată întoarce cât mai repede la viața lor de zi cu zi. Ei pot avea un impact semnificativ asupra procesului de recuperare, deoarece una dintre principalele variabile care afectează durata recuperării este rigurozitatea urmăririi recomandărilor medicului. Următoarele 5 sfaturi reprezintă doar câteva aspecte pe care fiecare pacient le poate face pentru a grăbi procesul de recuperare.

 

1. Controlați durerile postoperatorii

Dacă sunt prezente dureri după procedură, este important să țineți cont de tratamentul prescris de medicul dumneavoastră. Mulți pacienți vor încerca să treacă peste durere, însă este important ca aceasta să fie controlată. Presiunea arterială poate crește ca urmare a durerii și, în unele cazuri, va duce la apariția mai multor echimoze, ceea ce poate întârzia timpul de vindecare. De asemenea, este importantă evitarea administrării altor medicamente decât cele prescrise de către medic. Pentru o alternativă sigură, cel mai bine este să vă consultați cu chirurgul dvs. Totodată, aportul de lichide și menținerea unui stil de viață echilibrat sunt factori care au o contribuție importantă în procesul de recuperare postoperatorie.

2. Faceți mișcare

Odihna este extrem de importantă în primele 2 zile după intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, nu este recomandat un repaos continuu și activitate fizică extrem de limitată. Chiar și o plimbare în jurul casei este benefică pentru îmbunătățirea stării generale a pacientului. Mișcarea ajută organismul să se vindece și poate reduce și durerea. De asemenea, aceasta ajută semnificativ la reducerea unui probabil disconfort digestiv ( constipație), un efect secundar comun al administrării medicamentelor.

3. Purtați îmbrăcăminte compresivă

După efectuarea unei intervenții chirurgicale poate fi necesară si purtarea unui articol de îmbrăcăminte compresiv. Acesta diferă în funcție de tipul de procedură, dar purtarea lui se poate extinde pe o perioadă de până la 8 săptămâni .Utilizarea articolelor vestimentare de compresie ajută la controlul edemului și vânătăilor prin comprimarea țesuturilor, dar și la conturarea zonei ce a fost supusă intervenției.

4. Evitați antrenamentele fizice intense

Mulți pacienți sunt nerăbdători să revină la rutina lor de antrenament, însă este important ca acest lucru se se desfășoare într-o manieră cât mai sigură, care sa nu pună în pericol rezultatele operației. Pentru a accelera recuperarea, este important ca în primele 8 săptămâni pacientul să evite exercițiile fizice riguroase. Perioada aceasta va varia în funcție de intervenția chirurgicală efectuată. Chiar dacă pacientul consideră că este pregătit pentru a-și relua antrenamentele, este foarte important ca el să aștepte până la o vindecare completă, întrucât un antrenament fizic intens ar putea întârzia semnificativ timpul de recuperare, mai mult decât dacă pacientul ar fi respectat restricțiile de activitate.

5. Evitați fumatul

Evitarea fumatului este recomandată tuturor pacienților. În general, fumătorii sunt sfătuiți să renunțe la fumat cu 8 săptămâni înainte și după operație. Fumatul întârzie semnificativ procesul de vindecare și poate duce la complicații în timpul recuperării. Nicotina face ca vasele de sânge să se constrângă, făcându-le mai mici și scăzând aportul de sânge către țesuturi. Fiecare intervenție chirurgicală este diferită, iar procesul de vindecare va varia în funcție de tipul acesteia. Procesul de recuperare este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de starea de sănătate a acestuia, dar și răspunsul lor la intervenția chirurgicală. Este foarte important ca pacientul să urmeze instrucțiunile postoperatorii ale chirurgului pentru a-și asigura o recuperare sănătoasă, corectă și rapidă.