Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Mărirea sânilor - aflați ce tip de augmentare mamară vi se potrivește

Acasa // Mărirea sânilor - aflați ce tip de augmentare mamară vi se potrivește

Mărirea sânilor - aflați ce tip de augmentare mamară vi se potrivește

omini-img

Frumusețea și tinerețea sânilor pot fi întreținute datorită intervențiilor mamare, care, în funcție de nevoie și de complexitate se pot face fără operație (prin lipofilling-ul - injectarea grăsimii proprii) sau chirurgicale (implantul mamar siliconic). Cea mai solicitată intervenție de mărire a sânilor este metoda chirurgicală, care presupune introducerea unor proteze de silicon sub glanda mamară sau sub mușchiul pectoral, cu creșterea consecutivă a volumului mamar.

Beneficii și rezultate ale intervenției de mărire a sânilor cu implant siliconic

 • sânii au un aspect nou, îmbunătățit;
 • sânii dobândesc un aspect revigorat și o poziționare mai înaltă;
 • mărirea sânilor are efect de întinerire;
 • implanturile mamare pot echilibra sânii asimetrici;
 • femeile care apelează la intervenții de mărire a sânilor declară că se simt mai atractive, în rezultat au o relație mai bună cu partenerul de viață;
 • schimbarea aspectului sânilor le oferă femeilor mai multă încredere și o viață socială satisfăcătoare;
 • implantul mamar siliconic are o garanție pe viață;
 • operația cu implant siliconic nu este afectată de sarcină și nu împiedică alăptarea;
 • intervențiile de mărire a sânilor pot fi incluse în procedura Mommy Makeover, la care apelează mămicile al căror corp a suferit schimbări în urma uneia sau a mai multor sarcini.

Cum știți dacă aveți nevoie de o intervenție de augmentare mamară?

Intervenția de augmentare a sânilor cu implant siliconic se adresează:

 • pacientelor cu sânii mici;
 • pacientelor care au sâni disproporționați cu volumul toracic și dimensiunile corpului;
 • femeilor care doresc să mărească volumului sânilor și să îi armonizeze cu toracele;
 • pacientelor care suferă de hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompletă a sânului care rămâne mic) unilaterală sau bilaterală;
 • în cazul ageneziei mamare (nedezvoltarea sânului) unilaterală sau bilaterală;
 • pentru reconstrucțiile mamare după amputațiile suferite (de regulă, cancer de sân).

Descoperiți mai multe informații despre candidatul potrivit pentru o intervenție de mărire a sânilor în Manifest pentru armonie și feminitate, primul ghid despre estetica sânului din România!

Importanța consultației inițiale în procesul augmentării mamare

Primul pas în operația de mărire a sânilor este discuția cu chirurgul plastician. Consultația are foarte multe avantaje și vă garantează faptul că ați ajuns la specialistul potrivit, cu care puteți discuta deschis despre:

 • motivațiile și dorințele care stau în spatele deciziei de a vă mări sânii;
 • variantele pe care le puteți lua în considerare în funcție de cazul dumneavoastră - puteți vedea diferite mostre care simulează viitoarele dimensiuni pentru verifica dacă rezultatul care se poate obține este cel dorit;
 • istoricul medical și toate întrebările și nelămuririle legate de această intervenție.

Chirurgul va explica pe larg detaliile și condițiile operației, riscurile și posibilele complicații, analizele necesare preoperator, precum și conduita din perioada de recuperare. La finalul consultației veți afla toate datele necesare și o imagine mai clară privind perioada ulterioară operației.

Aflați mai multe despre tipurile de proceduri pentru mărirea sânilor

Procedurile de mărire a sânilor sunt diverse și se aplică în funcție de caracteristicile pacientei și nevoile acesteia.

Mamoplastia de augmentare cu implant siliconic

Mărirea sânilor cu implant siliconic presupune plasarea unui înveliș plin cu gel siliconic în zona mamară (fiind posibile mai multe tipuri de aborduri chirurgicale, în diferite zone ale sânului).

La consultul preoperator (consultația inițială) se stabilesc de comun acord cu doctorul detaliile operației: atât modul de dispunere a implantului siliconic (pre- sau retropectoral), cât și calea de abord (submamar, axilar sau periareolar).

Abordul submamar - rezultate sigure și riscuri minime

Dispunerea retropectorală a implantului mamar este recomandată de Dr. Theodor Motruc, întrucât are o serie de avantaje față de dispunerea prepectorală. Printre acestea se numără:

 • aspectul natural al sânului;
 • naturalețe la atingere, palpare;
 • separarea implantului siliconic de glanda mamară cu reducerea reactivității consecutive a organismului față de implant (incidența scăzută a contracției periprotetice și posibilitatea investigării glandei ulterior);
 • rezultat mai bun în timp, ca formă și aspect al sânului;
 • stabilitate în timp;
 • poziția nu se modifică ușor.

Intervenția chirurgicală de mărire a sânilor cu implant siliconic se realizează sub anestezie generală și durează în jur de o oră și jumătate. Singura cicatrice în urma acestei intervenții poate fi plasată fie în șanțul submamar, fie periareolar sau în axilă.

Tipuri de implant mamar

În prezent există o gamă vastă în ceea ce privește tipurile de implant mamar. Printre cele utilizate cel mai frecvent se numără implantul mamar siliconic microtexturat și neted.

Implantul mamar siliconic

Implantul mamar siliconic se efectuează prin fixarea unei proteze de silicon în spatele mușchiului pectoral sau în spatele glandei mamare.

Protezele siliconice folosite în augmentarea mamară sunt anatomice sau rotunde. Tehnologia de ultimă generație produce implanturi cu înveliș tristratificat, care are o durabilitate crescută și rezistă la degradare. Compoziția de gel siliconic se menține în interiorul protezei chiar dacă învelișul acesteia se sparge.

Implantul siliconic Mentor

Odată cu creșterea adresabilității pentru implanturi mamare au apărut mai mulți producători de implant siliconic. Printre cele mai eficiente este Mentor, un implant variat în funcție de dimensiuni, texturi, tipuri sau forme, care înregistrează constant rezultate deosebite și se pliază ușor pe nevoile pacientelor, având cele mai puține efecte secundare și cea mai bună garanție.

Mentor este un implant siliconic aprobat de FDA (Food and Drug Administration), SUA, cu testare toxicologică și ingrediente sigure.

După intervenția cu implant mamar Mentor corpul resimte aceleași efecte caracteristice oricărei intervenții de augmentare mamară cu implant de silicon: câteva zile după operație sânii pot fi dureroși, cu senzație de presiune și febră musculară, simptome controlabile prin medicație.

Mărirea sânilor cu grăsime proprie

Mărirea sânilor cu grăsime proprie Aceasta este o procedură în doi pași: mai întâi este prelevată grăsimea care este în exces în anumite zone ale corpului pacientei, cantitatea extrasă este prelucrată, apoi reintrodusă în corp la nivelul sânului, prin injectare.

Procedura de injectare cu grăsime proprie se realizează sub anestezie generală și durează în jur de două sau trei ore.

Inițial este prelevată o cantitate suficientă de grăsime din zonele care dispun de exces, urmând ca aceasta să fie prelucrată și tratată pentru a fi folosită la nivelul sânilor. Ulterior, introducerea grăsimii prelucrate se realizează în mod radial cu ajutorul unor canule fine, permițând chirurgului o dozare echilibrată care să aducă sânii la dimensiunile și forma dorite.

Cum să vă recuperați rapid după o intervenție de mărire a sânilor?

Recuperarea după mărirea sânilor cu implant siliconic este cu atât mai ușoară cu cât urmați sfatul medicului și adoptați un stil de viață sănătos.

În primele 24 de ore după operație veți rămâne în spital, pentru o monitorizare atentă și pentru a face mai ușoară tranziția din sala de operație către momentul externării. Ce puteți face pentru o recuperare mai ușoară?

 • evitați eforturile mari și reduceți fumatul;
 • mențineți bustiera timp de 3-4 săptămâni după operație;
 • efectuați un masaj local, începând de la a 3-a săptămână, conform indicațiilor medicale;
 • reluați îngrijirile igienice normale la circa 7 zile postoperator;
 • reveniți la activitatea socio-profesională la circa 3-7 zile postoperator;
 • reluați treptat practicarea exercițiilor fizice după 3 săptămâni;
 • reluați programul intensiv de antrenamente fizice la cel puțin 8 săptămâni după intervenție;

Nu în ultimul rând și, de fapt, pe tot parcursul perioadei de recuperare, urmăriți recomandările medicului și reacțiile corpului pentru fiecare schimbare.

omini-img

Beneficiile operațiilor de augmentare mamară sunt cu atât mai evidente și au o durată mai mare cu cât sunt respectate indicațiile chirurgului estetician după operație. Rezultatele operațiilor de augmentare mamară sunt vizibile imediat după operație, acestea reflectându-se pozitiv și în calitatea vieții pacientelor. Poziționarea finală în urma intervențiilor de mărire a sânilor depinde mult de respectarea indicațiilor chirurgului estetician și poate dura de la 6 luni până la un an.

Apelați cu încredere la sfatul specialistului și programați-vă la consultația inițială dacă simțiți că o intervenție de augmentare mamară vă poate schimba viața!

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.