Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

5 lucruri de știut despre îndepărtarea implanturilor mamare

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // 5 lucruri de știut despre îndepărtarea implanturilor mamare

În prezent, un număr din ce în ce mai mare de paciente, aleg să-și îndepărteze implanturile mamare pentru a adopta un aspect mai subtil și natural al bustului.

De-a lungul timpului, sânii voluminoși pot necesita și alte proceduri adiacente precum ridicarea și rearanjarea implanturilor, astfel încât aspectul final obținut să fie cât mai natural. 

Scopul acestei intervenții este acela de a elimina implanturile mamare ale pacienților care și-au efectuat o augmentare mamară sau pacienților care își doresc reconstrucția sânilor. Indiferent care este motivul pentru care pacientul nu mai este mulțumit, dorindu-și o îmbunătățire a aspectului sânilor, în cele ce urmează,vom menționa o listă cu 5 aspecte pe care ar trebui să le știe orice pacient înainte de a efectua aceasta procedură.

 

1. Operația de îndepărtare a implanturilor mamare este o procedură extrem de individualizată

 

De regulă, această procedură este efectuată dacă este prezentă capsulita contractilă, dureri cauzate de implanturile mamare sau dacă examenul imagistic indică o altă modificare la nivelul sânilor. Totodată, îndepărtarea implanturilor mamare se efectuează și dacă pacienta nu își mai dorește implanturi sau dorește să le schimbe. 

 

Efectuarea unei intervenții chirurgicale presupune, de cele mai multe ori, lungi căutări de informații / fotografii before & after și detalii despre perioada de recuperare; o discuție deschisă cu medicul estetician ajută pacienții să aibă așteptări cât mai realiste și rezonabile.

 

2. Vindecarea completă poate dura până la un an înainte ca rezultatele finale să fie vizibile

 

Rezultatele finale ale intervenției de îndepărtare a implantului mamar vor depinde în mare măsură de mărimea implanturilor eliminate, de cantitatea și calitatea țesutului mamar care a rămas. Țesutul cicatricial care înconjura implanturile va juca, de asemenea, un rol important în rezultatul final. 

Edemele și modificările postoperatorii vor avea nevoie de timp pentru a dispărea. Odată retrase, nici rezultatele finale nu vor întârzia să apară.

 

3. Implanturile mamare nu sunt garantate pe tot parcursul vieții

 

De-a lungul timpului, implanturile și tesutul mamar își pot schimba forma și consistența, creând astfel un aspect sau o senzație mai puțin dorită . Decizia de a schimba sau a îndepărta implanturile se bazează, de obicei, pe nevoile și dorințele pacientului. 

În unele cazuri, învelișul exterior al implantului se descompune provocând scurgerea siliconului iar țesutul cicatricial din jurul implantului se întărește. În aceste cazuri, este foarte important ca pacientul să înțeleaga faptul că implanturile trebuie eliminate/ schimbate deoarece pot deveni o adevărată amenințare pentru sănătate.

 

4. Pacienții pot avea nevoie de intervenții chirurgicale suplimentare

 

Chiar și cu efectuarea acestei intervenții chirurgicale, în cazul anumitor pacienți, rezultatele nu sunt întotdeauna cele așteptate , deoarece țesutul mamar se subțiază, ca urmare a existenței implanturilor pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, rezultatele finale pot fi influențate și de către implanturile care au suferit modificări de consistență. În unele situații, este posibil să nu se obțină rezultate optime cu o singură procedură chirurgicală, existând posibilitatea de a fi necesară o intervenție chirurgicală suplimentară.

 

5. Alegerea un chirurg plastician certificat

 

Îndepărtarea implantului mamar implică multe opțiuni. Primul și cel mai important este selectarea unui chirurg plastician certificat în care pacientul  poate avea încredere deplină. 

Experiența chirurgului este un alt element cheie, iar relația de încredere și siguranță pe care o leagă pacientul cu medicul este cea care va conduce către cea mai buna alegere.