Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Cum scăpați de imperfecțiunile pielii cu terapia prin laser SmartXide Punto CO2

Ce este terapia cu laser SmartXide Punto CO2

SmartXide Punto CO2 este una dintre cele mai avansate tehnologii în tratamentul cu laser a imperfecțiunilor cauzate de îmbătrânire, cicatrice și vergeturi, care acționează precis cu funcții adaptate specific fiecărei zone de intervenție. Datorită laserului CO2 și tehnologiilor PSD și CoolPeel, tratamentul cu SmartXide Punto acționează foarte eficient pe cele mai fine suprafețe ale pielii, fiind cea mai potrivită opțiune pentru tonifiere, reducerea petelor pigmentare și a ridurilor. Rezultatele terapiei cu laser SmartXide Punto sunt vizibile într-un timp foarte scurt și se mențin pentru o perioadă îndelungată.

Cu siguranță, sunt prea multe noțiuni noi și tehnice, așa că vom explica pe rând cum vă puteți bucura de un tratament de ultimă generație, înțelegând și procesul prin care trece pielea dumneavoastră într-o terapie cu laser.

Mai întâi de toate, ce este un tratament cu laser?

Terapiile cu laser previn și reduc îmbătrânirea pielii și acoperă tratamentul pentru o gamă vastă de afecțiuni ale pielii, precum cicatricele, petele pigmentare, acneea, melasma și multe altele. Avantajele tratamentului cu laser sunt metodele minim invazive (sau neinvazive), cu efect rapid, fără perioadă de recuperare și cu rezultate remarcabile.

Prin terapia cu laser este folosită puterea și căldura luminii pentru revitalizarea straturilor pielii: leziunile sunt controlate și sunt produse de micro-șocurile laserului, care activează funcții celulare de vindecare. Drept urmare, stratul superior al pielii este înlăturat și înlocuit în mod natural cu unul nou, hidratat și tonifiat.

De ce tratamentul cu laser SmartXide Punto CO2 este diferit?

SmartXide Punto CO2 este un tip de laser ablativ (adică regenerează pielea prin lezarea primului strat) care acționează puternic în vindecarea modificărilor epidermice și permite o recuperare mult mai rapidă și mai blândă comparativ cu alte tratamente ablative cu laser existente pe piață.

Cea mai nouă decoperire adusă de laserul SmartXide Punto CO2 este tehnologia PSD, cu ajutorul căreia specialiștii care aplică tratamentul cu laser pot seta producerea de impulsuri fracționate, cu forme variabile de puls, durată, energie și puteri de vârf (high peak). Prin PSD energia eliberată de pulsul laserului este transportată rapid în straturile pielii.

În următoarea etapă, datorită funcției SmartStack, imediat după transportarea energiei, aceasta este transformată în căldură, ceea ce produce o contracție imediată a țesuturilor. SmartStack are o precizie maximă în controlul adâncimii de vaporizare a pielii și a efectelor termice. În rezultat, sub această stimulare este produsă o cantitate nouă de colagen, care hidratează și întinerește pielea din zona de tratament.

Care sunt efectele tratamentului CoolPeel

O altă funcție de ultimă generație a laserului SmartXide Punto CO2 este tratamentul CoolPeel, o tehnică de rejuvenare care acționează doar asupra primului strat al țesutului pielii. Procedura CoolPeel folosește un puls scurt de mare putere, care oferă un tratament complet ablativ fără a afecta zonele din jurul porțiunilor în care se aplică terapia cu laser. Chiar dacă se acționează doar în stratul superficial al pielii, rezultatele obținute sunt excelente.

Alegerea tratamentului potrivit se face cu ajutorul unui medic specializat în estetică

Un aparat de proceduri cu laser nu se folosește doar în baza unui manual de instrucțiune: acesta dă rezultate foarte bune doar dacă este folosit de un medic specializat în estetică și care are deja o experiență în aplicare a tratamentelor cu laser. Înainte de a vă programa la o procedură cu laser SmartXide Punto, stabiliți o consultație inițială cu medicul chirurg estetician și asigurați-vă că vă lăsați pe mâinile unui specialist instruit, cu care puteți comunica ușor despre nevoile dumneavoastră și rezultatele la care doriți să ajungeți.

Un medic bun va ști să vă confirme dacă terapia laser cu SmartXide Punto vi se potrivește și care ar fi tratamentele cu care ați putea să completați această procedură în cazul în care aveți mai multe nevoi.

Câteva sfaturi care să vă ajute să alegeți un specialist bun

Un medic experimentat vă va explica cum funcționează procedurile cu laser SmartXide Punto CO2 pe înțelesul dumneavoastră, va avea răbdarea să vă asculte și vă va ajuta să luați cele mai bune decizii pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Înainte de a merge în cabinet, vă recomandăm să vă notați câteva informații și întrebări care vă vor ajuta să comunicați mai ușor:

  • stabiliți o ierarhie a afecțiunilor care vă deranjează și pe care ați dori să le eliminați;
  • notați-vă toate aspectele care vă îngrijorează: care sunt riscurile procedurii, dacă există efecte adverse, cât durează perioada de recuperare etc.;
  • cereți informații despre experiența medicală a specialistului și despre rezultatele pe care le-a avut cu alți pacienți.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu SmartXide Punto CO2

Tratamentele cu laser SmartXide Punto CO2 de adresează oricui, indiferent de vârstă, dar cu consultarea unui specialist în dermatologie sau chirurgie estetică care să confirme necesitatea procedurilor anti-îmbătrânire sau de refacere a pielii.

Terapiile cu laser SmartXide Punto CO2:

  • reduc ridurile de expresie și diminuează efectele îmbătrânirii;
  • elimină petele maronii, imperfecțiunile, tratează melasma și dau pielii un aspect uniform;
  • diminuează porii dilatați;
  • tratează vergeturile;
  • reduc și estompează cicatrice provocate de acnee sau alte tipuri de cicatrice mici;
  • se utilizează în liftingul periocular;
  • stimulează colagenul din piele, având drept rezultat un aspect mai ferm și mai tânăr.

Este important să discutați cu medicul atât despre avantajele și efectele terapiei cu laser, cât și despre contraindicații, deoarece pot exista unele condiții ale pielii care se pot agrava sub influența laserului.

Cum decurge o sesiune de terapie cu laser SmartXide Punto CO2

În funcție de istoricul medical și de condiția medicală, înainte de procedură medicul vă poate recomanda să luați un tratament care să prevină posibile complicații. De asemenea, este indicat să evitați expunerile la soare, iar dacă ieșiți afară, să aplicați o cremă cu SPF ridicat. O altă recomandare care ajută apoi la o vindecare rapidă este reducerea fumatului pentru o anumită perioadă de timp.

În timpul terapiei cu laser SmartXide Punto

Terapia cu laser SmartXide Punto CO2 începe cu aplicarea unui anestezic local pe suprafața afectată. Medicul apropie aparatul de zona care urmează să fie tratată și setează precis puterea impulsului direcționat pe suprafața pielii. Drept urmare, este eliminat primul strat al pielii, iar căldura emanată încălzește următorul strat, facilitând producerea de colagen. Senzațiile experimentate de pacienți în timpul procedurii cu laser SmartXide Punto CO2 sunt descrise ca fiind asemănătoare înțepăturilor fine de ac, însă de cele mai multe ori acestea sunt atenuate de efectul anestezicului.

O sesiune de tratament cu laser SmartXide Punto CO2 durează aproximativ 20 - 30 de minute, iar dacă se optează pentru un tratament extins pe toată suprafața feței, timpul se poate extinde până la o oră.

După terapia cu laser SmartXide Punto

Imediat după tratamentul cu laser veți observa că aveți pielea mai sensibilă și veți experimenta o ușoară urticarie, dar aceste efecte trec în cel mult trei zile. Medicul va avea grijă să vă sfătuiască ce puteți face ca să treceți cât mai ușor prin această perioadă. E posibil să vă prescrie un unguent și să vă recomande compresele cu gheață. Este important să nu vă expuneți la soare fără protecție solară și să evitați folosirea unor produse care ar putea irita pielea.

În general, perioada de recuperare după un tratament cu laser SmartXide Punto este de o săptămână, iar rezultatele complete pot fi vizibile la 2 luni după procedură. Cu o îngrijire corespunzătoare vă veți bucura de un ten luminos, tânăr și tonifiat pentru o perioadă de mai mulți ani.

Beneficii ale tratamentului cu laser SmartXide Punto CO2

Terapia cu laser SmartXide Punto CO2 este una dintre cele mai sigure proceduri de rejuvenare facială care tratează cu precizie suprafețele pielii afectate de îmbătrânire, pete pigmentare, cicatrice, melasmă sau varice. În urma tratamentului cu funcțiile CoolPeel și SmartStack straturile superficiale ale pielii sunt stimulate pentru producerea de colagen, ceea ce are ca efect un tonus mai bun și un aspect uniform al pielii.

Mai mult, precizia cu care sunt aplicate impulsurile luminoase ale laserului permite tratarea zonei afectate, fără a modifica structura și aspectul suprafețelor sănătoase.

Aveți parte de o piele tonifiată și mai tânără pentru o perioadă lungă de timp, fără a vă mai preocupa să acoperiți imperfecțiunile cu produse cosmetice care vă pot încărca tenul și pentru care trebuie să alocați timp zilnic. După tratamentul SmartXide Punto CO2 este de ajuns să aplicați o cremă SPF și să profitați de toate avantajele pe care vi le poate aduce satisfacția unui rezultat atât de dorit!