Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

MonaLisa Touch - cea mai nouă tehnologie cu laser în rejuvenare vaginală

Ce este terapia cu laser MonaLisa Touch?

Terapia cu laser MonaLisa Touch este o procedură inovativă și nechirurgicală, realizată pentru tratamentul și regenerarea țesuturilor de la nivelul vaginului. Datorită tehnologiei laser de ultimă generație, terapia MonaLisa Touch rezolvă o gamă largă de disfuncții, printre care cele mai întâlnite sunt incontinența urinară și disconfortul vaginal.

Rejuvenarea vaginală cu MonaLisa Touch este singura metodă validată științific în peste 80 de studii clinice, cu rezultate remarcabile după doar 3 ședințe: efectele tratamentului reduc cu peste 50% simptomele incontinentei urinare și a disconfortului vaginal după o singură ședință, iar acestea dispar aproape definitiv după un set complet de 3 sesiuni.

În ce cazuri puteți apela la tratamentul de rejuvenare vaginală cu MonaLisa Touch

O viață normală și satisfăcătoare depinde foarte mult de sănătatea intimă, cu un echilibru constant între funcțiile complete ale unui organ și efectele pe care le au acestea din punct de vedere psihologic. Cele mai multe femei s-au obișnuit cu ideea că majoritatea problemelor legate de intimitate sunt normale, că vin odată cu nașterea sau cu înaintarea în vârstă și că nu mai pot fi rezolvate. Cu MonaLisa Touch se pot ameliora și trata cele mai multe disfuncții ale țesutului vaginal, într-un timp foarte scurt.

Cele mai multe afecțiuni tratate cu MonaLisa Touch se asociază cu atrofia vaginală, care apare odată cu înaintarea în vârstă și este cauzată de cantitatea redusă de estrogen, principalul hormon feminin.

Incontinența urinară

Schimbările care apar la nivelul sistemului reproducător impactează și funcțiile vezicii urinare, iar incontinența urinară este o adevărată bătaie de cap, din cauza căreia foarte multe femei sunt private de un stil de viață satisfăcător. Incontinența urinară este un simptom experimentat de femeile care au născut sau de femeile care sunt la menopauză și se manifestă prin scurgerile de urină involuntare, care apar atunci când se depune un efort: strănut, tuse, râs, ridicat greutăți sau urcat trepte. Disconfortul creat de incontinența urinară afectează mult calitatea vieții, iar studiile arată că femeile sunt de 5 ori mai predispuse decât bărbații să experimenteze aceste simptome.

Infecții urinare frecvente

Nivelul scăzut de estrogen, dar și anumite intervenții la nivelul sistemului reproducător pot duce la infecții urinare frecvente. Infecțiile urinare au ca principală cauză răspândirea de E-coli, iar aceasta este favorizată și de lipsa estrogenului în corp (estrogenul ajută în crearea substanțelor antimicrobiene naturale la nivelul vezicii urinare). Incontinența urinară se manifestă prin urinări dese, febră, dureri, stări de vomă, frisoane și impactează foarte mult viața de zi cu zi a femeilor, limitându-le activitatea.

Disconfort vaginal

Calitatea vieții sexuale ține foarte mult de sănătatea și buna funcționare a vaginului. Senzații precum uscăciunea, pruritul, durerile din timpul actului sexual (dispareunia) sunt doar o parte din simptomele care vă pot afecta din punct de vedere fizic și psihic. Atrofia vaginală este o condiție care apare la menopauză (dar și după nașteri multiple) și face ca peretele vaginului să se subțieze și să se inflameze. Iar de aici apar mai multe probleme.

Aspectul estetic al vulvei

Printre cele mai întâlnite schimbări de ordin estetic pentru partea externă a zonei intime (cele patru labii ale vulvei) sunt modificările de tonus, culoare și afecțiuni dermatologice precum lichenul plan sau lichenul scleros. Acestea pot provoca urticarie vulvară, durere și senzația de arsură și pot lăsa cicatrice care provoacă disfuncții sexuale semnificative sau durere. Potrivit unui studiu dezvoltat de The Centers for Vulvovaginal Disorders, tratamentul cu laser MonaLisa Touch îmbunătățește starea pacientelor care vin la cabinet pentru tratarea tipurilor de lichen.

Cunoașterea afecțiunilor care produc disconfort vaginal ajută la stabilirea unui diagnostic corect și la un tratament adecvat, de aceea dacă aveți simptome legate de incontinență urinară, infecții urinare, atrofie vaginală - adresați-vă medicului și luați cea mai bună decizie privind eliminarea acestor disfuncții.

La consultația inițială, medicul chirurg estetician/dermatolog/ginecolog va analiza istoricul medical și vă va sugera cea mai bună schemă de tratament cu laser MonaLisa Touch. În funcție de nevoile dumneavoastră, tratamentul poate fi completat și cu recomandări de la alți specialiști (precum endocrinolog, nefrolog, ginecolog etc.), deoarece terapia cu laser nu înlocuiește definitiv un tratament medical (cum ar fi administrarea estrogenului), ci ameliorează simptomele provocate de anumite disfuncții.

Aflați dacă sunteți candidata potrivită pentru terapia cu laser MonaLisa Touch

Cea mai bună veste pe care o aduc cercetătorii și specialiștii care au verificat efectele terapiei MonaLisa Touch este că aceasta poate fi aplicată tuturor femeilor care se confruntă cu atrofia vaginală, indiferent de vârstă. Așadar, puteți apela la un tratament cu laser MonaLisa Touch dacă:

  • sunteți tânără și vă confruntați cu senzații neplăcute la nivelul vaginului (urticarie, senzația de uscăciune), aveți dureri în timpul contactului sexual și sângerați după sau observați modificări frecvente ale florei vaginale;
  • sunteți proaspătă mămică (sau ați experimentat mai multe nașteri) și simțiți că vă este afectată viața psihosexuală și încrederea în sine din cauza laxității vaginale și a incontinenței urinare;
  • experimentați simptome de premenopauză sau ați ajuns la menopauză și observați că schimbările din zona intimă au devenit din ce în ce mai inconfortabile și doriți să reveniți la starea de bine de care aveați parte cu câțiva ani în urmă.

Un aspect foarte important este că pacientele care aleg terapia laser pentru rejuvenare vaginală optează pentru un tratament eficient, nechirurgical și fără alte medicamente/creme. Sesiunile cu MonaLisa Touch sunt scurte, fără durere și pot fi programate în orice perioadă a anului, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor, mai ales dacă sunt respectate recomandările de dinainte și de după fiecare sesiune.

În ce constă o ședință de terapie cu laser MonaLisa Touch

Înainte de procedură

Discutați cu ginecologull/dermatologul și cu specialistul în chirurgie estetică despre nevoile pe care le aveți și luați în considerare sfatul medicilor. De cele mai multe ori, nu sunt contraindicații privind tratamentul cu laser pentru rejuvenarea vaginală. E bine, totuși, să știți că înainte de a începe terapia cu laser MonaLisa Touch e nevoie să excludeți infecțiile genitale sau urinare și anomaliile țesuturilor de la nivelul vulvei, al vaginului sau al uterului.

În timpul procedurii

Tratamentul cu laser MonaLisa Touch este o procedură medicală cu energie laser CO2 (dioxid de carbon) fracționată către țesuturile moi, în acest caz - țesutul peretelui vaginal. Laserul CO2 acționează ușor asupra pereților vaginali printr-un scanner special, creând leziuni foarte mici, care sunt necesare pentru producerea de colagen nou și de regenerare a mucoasei vaginale.

În consecință, acțiunea laserului repară funcțiile urogenitale și provoacă un proces de regenerare a țesuturilor care durează câteva săptămâni, chiar dacă efectele stimulării pot fi simțite și după prima ședință.

Sesiunea durează până la 20 de minute, se face fără anestezie, iar pentru cele mai bune rezultate sunt recomandate în total 3 ședințe (cu pauze de 1-2 luni între sesiuni). Dacă alegeți terapia laser MonaLisa Touch pentru îmbunătățirea aspectului vulvei, medicul va folosi o anestezie locală, prin aplicarea unei creme anestezice speciale.

După procedură

Efectele adverse ale procedurii sunt foarte rare și dispar într-un timp scurt - unele paciente au experimentat un disconfort minim și o înroșire a zonei tratate, dar au putut reveni la activitățile obișnuite în decurs de maxim 3 zile după terapie. Pentru rezultate de durată este recomandat să evitați băile fierbinți, să nu aveți contact sexual pentru o perioadă de timp și să nu depuneți un efort fizic prea mare. Recomandările privind recuperarea sunt diferite și se ajustează la fiecare caz în parte, datorită unicității corpului dumneavoastră. Medicul vă va oferi toate detaliile de care să țineți cont pentru a avea rezultatele dorite și discutate la consultația inițială.

Beneficiile tratamentului cu laser MonaLisa Touch

MonaLisa Touch este o metodă neinvazivă de restabilire a funcțiilor vaginului, care înlătură efectele atrofiei vaginale. Procedura cu laser este potrivită tuturor femeilor care experimentează disconfort la nivelul vaginului, incontinență urinară și modificări estetice ale vulvei. Beneficiile fizice au un efect considerabil asupra creșterii stimei și a încrederii în sine și a satisfacției sexuale. După tratamentul cu MonaLisa Touch:

  • este restabilită compoziția mucoasei vaginale, cu calibrarea florei și pH-ului și hidratarea peretelui vaginal;
  • dispare disconfortul provocate de prurit, senzația de arsură, durere și sângerare după actul sexual;
  • sunt minimizate efectele unor disfuncții hormonale (cum ar fi reducerea simptomelor create de cantitatea mică de estrogen);
  • se reduce frecvența episoadelor de incontinență urinară;
  • dispar simptomele asociate infecțiilor urinare;
  • se tonifiază și se depigmentează labiile vulvei;
  • sunt tratate afecțiuni precum lichenul plat și cicatricele provocate de leziuni/intervenții chirurgicale.

De-a lungul timpului au existat mai multe metode care să combată disconfortul experimentat de femei în urma modificărilor la nivelul vaginului. Fie că s-au găsit soluții prin metode chirurgicale sau prin administrarea unor tratamente hormonale, acestea nu se pot compara cu rezultatele aduse de tehnologia laser de ultimă generație. ​​Mai mult, prin terapia cu laser MonaLisa Touch nu se tratează doar funcțiile și estetica zonei intime.

Trecem dincolo de aspectele medicale și vă încurajăm să vorbiți despre nevoia de a vă menține tinerețea și feminitatea, despre recâștigarea încrederii și a satisfacției sexuale. Este normal să nu aveți incontinență urinară și să nu vă mai deranjeze infecțiile urinare. Este normal să vă simțiti bine și meritați să vă bucurați de fiecare moment, să râdeți în voie și să vă iubiți corpul. Tratamentul cu laser MonaLisa Touch este primul pas pentru o viață mai bună, cu mai mult curaj și mai multă grijă față de intimitatea dumneavoastră.