Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Synchro FT - tratamentul cu laser pentru toate tipurile de piele

Ce este Synchro FT?

Synchro FT este o nouă tehnologie de tratamente cu laser pentru eliminarea imperfecțiunilor pielii și pentru epilare definitivă. Pentru medici, Synchro FT este un aparat versatil, cu care specialiștii pot seta precis puterea și modul de acțiune a laserului, prin folosirea bazei de date, a ecranului tactil și a unei varietăți de accesorii, la care se adaugă și răcirea integrată. Pentru pacienți, Synchro FT reprezintă soluția în rezolvarea mai multor probleme estetice și dermatologice: epilare definitivă pentru toate fototipurile de piele, tratarea leziunilor vasculare, a unor afecțiuni dermatologice, a zonelor pigmentate și întinerirea pielii.

Synchro FT are două elemente de bază cu ajutorul cărora pacienții se pot bucura de rezultate foarte bune pentru cele mai diverse nevoi: opțiunile Nd:YAG și FT. Datorită opțiunii Nd:YAG, fasciculul de laser influențează omogen zona de tratament, prin evitarea acumulărilor de energie pe piele. În consecință, sunt tratate selectiv imperfecțiunile vasculare, foliculită sau onicomicoză. Pe de altă parte, opțiunea FT este destinată epilării definitive, în alte tratamente vasculare și pigmentare și rejuvenare non-ablativă.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu Synchro FT?

Față de alte tehnologii, Synchro FT dispune de o gamă completă de tratamente dermatologice și estetice care să acopere mai multe nevoi ale pacienților noștri. Printre afecțiunile care pot fi tratate cu Synchro FT enumerăm: epilarea definitivă, leziuni pigmentare benigne, veruci, leziuni vasculare, onicomicoza, tratarea acneei, corecția cicatricilor sau rejuvenarea pielii.

Epilare definitivă

Cererea pentru tratamentele de epilare medicală este din ce în ce mai mare, mai ales pentru că acestea au mult mai multe avantaje față de metodele de epilare tradiționale (cum ar fi epilarea cu ceară sau cu epilatoare electrice). Synchro FT îndeplinește cel mai complex mod de înlăturare a părului nedorit, pulsațiile laserului fiind adaptate atât fototipului pielii, cât și tipului firului de păr.

Leziuni vasculare

Anomaliile vasculare sunt foarte diverse și au cauze fie interne, fie externe. De aceea și tipul de tratament este diferit de la o afecțiune la alta. Cu Synchro FT pot fi tratate leziuni vasculare de la nivelul feței, al gâtului, al decolteului, al mâinilor sau al picioarelor, prin estomparea telangiectaziilor, a anumitor tipuri de angioame sau a capilarelor care afectează aspectul estetic și vă deranjează.

Onicomicoza

Exact, Synchro FT tratează onicomicoza, o infecție fungică a unghiilor de la picioare care afectează mult calitatea vieții și necesită tratament cu creme speciale. Pentru unii pacienți, însă, aceste creme pot avea efecte adverse, de aceea tratamentul cu laser este singura soluție cu care pacienți pot scăpa de disconfort.

Întinerirea non-ablativă a pielii

Tratamentele non-ablative (nechirurgicale) de rejuvenare a pielii sunt utilizate pentru estomparea ridurilor, a petelor și a cicatricilor mici. Căldura generată de laser stimulează producția de colagen, ceea ce face ca pielea să se hidrateze, să arate mai tânără și sănătoasă. Laserele non-ablative au distribuție fracționată, așa încât acționează în zone de tratament microtermic, ceea ce îi permite pielii să se vindece mult mai repede (comparativ cu tratamentele chirurgicale) și să fie prevenite reacțiile adverse.

Îndepărtarea tatuajelor

Se întâmplă ca la câțiva ani după aplicare a unui tatuaj, posesorii să își dorească să îl modifice sau să îl îndepărteze. Synchro FT este utilizat cu succes pentru îndepărtarea tatuajelor, iar procedura implică una sau mai multe sesiuni cu laser, în funcție de: vârsta pacientului, localizarea tatuajului, tipul de tatuaj, culoarea/culorile tatuajului și adâncimea la care a fost făcut. Laserul Synchro FT acționează strict asupra zonei tatuate, porțiunea de piele din afara tatuajului fiind protejată.

Sunteți un candidat potrivit pentru terapia cu laser Synchro FT?

Tratamentele cu laser sunt foarte populare, la fel și saloanele sau clinicile în care se fac diverse proceduri de îmbunătățire a aspectului pielii. Susținem alegerile sănătoase ale pacienților, de aceea vă recomandăm să apelați la serviciile unei clinici cu profesioniști care au studii și certificări în domeniul medical. Folosirea unui aparat cu laser este o procedură simplă pentru pacienți, dar un set de pași complecși pentru medic. Specialistul care vă aplică un tratament cu laser trebuie să cunoască foarte bine cum să seteze opțiunile aparatului în funcție de tipul de piele și în funcție de problema medicală cu care ați venit în cabinet.

Parcurgerea istoricului medical la prima consultație și examinarea pielii/a zonei de tratament îi va permite medicului să vă propună cea mai potrivită schemă de intervenție. Specialistul în chirurgie estetică va fi atent la următoarele aspecte:

 • caracteristicile leziunii care trebuie tratată (unde este localizată, cât de adâncă e, ce culoare are etc.);
 • ce fototip are pielea;
 • care este vârsta pacientului;
 • ce nevoi are pacientul și care sunt așteptările privind procedura.

Ce se întâmplă înainte de procedura cu laser Synchro FT

Înainte de a efectua prima ședință de tratament cu laser Synchro FT e posibil ca medicul să vă recomande să renunțați la anumite medicamente/la consumul anumitor suplimente alimentare. De regulă, se recomandă evitarea produselor fotosensibilizante și reducerea expunerii la soare. Pentru protejarea pielii va trebui să aplicați o cremă cu factor de protecție solară SPF50, atât înainte de tratament, cât și după finalizarea acestuia. În momentul tratamentului cu laser Synchro FT e important să aveți pielea sănătoasă și să reușiți să tratați toate afecțiunile dermatologice care v-ar putea împiedica să efectuați procedura.

Înainte de începerea intervenției cu laser pielea va fi curățată, iar medicul va face o simulare a tratamentului și un test cutanat așa încât să vă familiarizați mai ușor cu ceea cea urmează, iar medicul să știe ce nivel de energie să seteze pentru impulsurile laserului.

Cum decurge procedura cu laser Synchro FT

Procedura cu laser Synchro FT debutează cu efectuarea de către medic a setărilor potrivite tipului de piele și continuă cu aplicarea impulsurilor pe zona afectată, fie că vorbim de leziuni vasculare, leziuni pigmentare, cicatrici sau epilare definitivă.

De obicei, pentru cele mai bune rezultate, ședințele cu laser Synchro FT sunt repetate la anumite intervale de timp:

 • în cazul leziunilor vasculare e nevoie de la 1 până la 3 ședințe, cu o pauză de aproximativ 3 săptămâni între ele;
 • pentru leziunile pigmentate puteți reveni la o nouă ședință doar dacă țesutul s-a vindecat complet în urma ultimului tratament;
 • în dependență de zona de tratament, epilarea definitivă se realizează într-un interval de 4-6 ședințe.

Ce faceți după tratamentul cu laser Synchro FT

După efectuarea procedurii cu laser Synchro FT medicul vă va recomanda să protejați zona tratată, aplicând comprese reci și, posibil, o cremă cu efect antiinflamator.

Este important să nu vă expuneți la soare și să folosiți o cremă cu protecție solară atunci când ieșiți afară. În prima perioadă va trebui să evitați dușurile fierbinți și să amânați vizitele în locuri publice, care ar favoriza infectarea pielii (săli de sport, jacuzzi, saună, bazin, piscină etc.).

Avantaje ale tratamentului cu laser Synchro FT

Beneficiile procedurii cu laser Synchro FT se diferențiază de alte servicii de estetică a pielii de pe piață pentru că:

 • obțineți rezultate remarcabile după doar câteva ședințe;
 • procedurile cu Synchro FT sunt nedureroase, datorită sistemului de răcire încorporat;
 • acțiunea rapidă a undelor sporește confortul pacientului;
 • tratamentul cu laser Synchro FT este individualizat datorită setărilor avansate de adaptare a impulsului la particularitățile pielii fiecărui pacient;
 • după un tratament cu Synchro FT nu aveți nevoie de o perioadă de recuperare.

Nu mai este cazul să vorbim de frica față de tratamentele cu laser! Synchro FT acționează cu precizie în doi pași simpli: distribuția rapidă a undelor și efectul de răcire, așa încât pielea este protejată, iar dumneavoastră beneficiați de tratarea exactă a zonelor afectate, fără efecte adverse.

Fotografii before&after