Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Beneficii ale lipofillingului, rejuvenarea cu grăsime proprie

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Beneficii ale lipofillingului, rejuvenarea cu grăsime proprie

Transferul de grăsime, denumit și injecțare de grăsime, rejuvenare cu grăsime proprie șau lipofilling, este o procedură care folosește propria grăsime pentru a umple zonele cu deficit, dar și pentru a estompa ridurile.

Care sunt indicațiile și beneficiile lipofilling-ului?

Un aspect îmbătrânit al feței nu este cauzat doar de apariția ridurilor. O pierdere de volum și grăsime la nivel facial poate adăuga câțiva ani la vârsta reală. Vestea bună este că,în prezent, dispunem de mai multe opțiuni atunci când vine vorba de restabilirea volumului feței.

Una dintre cele mai abordate tehnici este rejuvenarea cu grăsime proprie . Această tehnică a fost perfecționată la începutul anilor ‘90, iar numeroasele sale beneficii au transformat-o într-o procedură foarte des utilizată în domeniul chirurgiei estetice.

Indicațiile estetice ale lipofilling-ului includ obrajii căzuți, dispariția grăsimii din pomeți, ridurile nazo-labiale adânci și, în unele cazuri, liniile/ridurile dintre pleoapele inferioare și obraz. Este, de asemenea, una dintre cele mai frecvente metode utilizate pentru volumizarea și conturarea buzelor.

Totodată, această procedură este utilizată și în cazul augmentării mamare - lipofilling sâni.  Comparativ cu metoda tradițională de mărire a sânilor cu ajutorul implanurilor siliconice, lipofillingul sânilor  implică cicatrici mici, fiind util în special pentru corectarea deformărilor / formelor anormale ale sânului. 

Lipofilling-ul poate fi utilizat într-o varietate de moduri pe care continuăm să le descoperim . Cicatricile au un răspuns favorabil transferului de grăsimi, îmbunătățindu-le conturul, textura, culoarea și duritatea. În zonele în care intervențiile chirurgicale sau traumatismele au cauzat pierderi de volum, grăsimile pot fi folosite pentru a umple aceste regiuni și pentru a îmbunătăți uniformizarea.

Care este principiul de bază al transferului de grăsime?

Grăsimea este injectată doar acolo unde este nevoie. Aceasta este distribuită uniform prin injectarea unor cantități mici în țesuturi, astfel încât să fie bine înconjurată de țesut sănătos. Acest lucru asigură că grăsimea transplantată rămâne în contact cu țesuturile din jur care trebuie să îi furnizeze oxigen și nutrienți. 

Avantajul lipofilling-ului este că are un efect care, de obicei, durează mult mai mult decât fillerele. Grăsimea va fi luată dintr-o zonă cu surplus : șolduri, coapse sau fese, astfel că puteți pierde o parte din cea nedorită. Ulterior, aceasta va fi supusă procesului de centrifugare și purificare, iar apoi, va fi injectată în zonele deficitare.

Tehnica folosește propriul țesut, astfel încât șansele ca transferul să fie respins sunt inexistente. În timp ce unele proceduri pot necesita mai multe sesiuni, lipofilling-ul se va efectua într-o singură sesiune, în sala de operații.  

Este o procedură complexă, cu perioadă extinsă de recuperare?

Este o procedură de ambulatoriu care va permite deplasarea acasă în aceeași zi, evitând o ședere peste noapte în clinică. În plus, aceasta este relativ lipsită de durere, cu un timp minim de recuperare.

Un alt avantaj este ca se desfășoară sub anestezie locală și durează aproximativ o ora, timpul final calculandu-se în funcție de zona tratată.

Edemul începe s cedeze, de obicei, din a treia zi, iar activitățile sociale pot fi reluate după aproximativ o săptămână.