Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Beneficiile chirurgiei plastice in viata barbatilor

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Beneficiile chirurgiei plastice in viata barbatilor

Chirurgia plastică și estetică pentru bărbați a încetat de mult timp să mai fie un fenomen nou. La debutul acestui domeniu, bărbații l-au considerat ca fiind adresat mai ales, femeilor. Indiscutabil, populația îmbătrânită refuză să fie definită de vârsta cronologică și îmbrățișează conceptul de a dori să arate la fel de bine precum se simte.

În momentul actual, cu ajutorul serviciilor medicale de chirurgie plastică și estetică, bărbații își pot păstra un aspect vizibil întinerit, proporțional cu nivelul la care se situează femeile.

 

Ce tipuri de servicii estetice sunt disponibile pentru bărbați? 

 

1. Îngrijirea pielii

 

Expunerea la soare are un efect cumulativ, care dăunează pielii determinând ca aceasta să pară uscată și deshidratată. Pielea lipsită de tonus și fermitate, cuplată cu petele întunecate, pigmentare, fac ca pielea să pară mai îmbătrânită decât ar sugera vârsta cronologică. 

Îngrijirea pielii include refacerea pielii cu ajutorul produselor și tratamentelor de îngrijire pentru a îndepărta pielea deteriorată și impuritățile acesteia. Tratamentele faciale de îngrijire, însoțite de utilizarea constantă a unor produce specifice de îngrijire, va ajuta la stimularea producției de elastină și colagen, în vederea îmbunătățirii aspectului pielii. 

Totodată, utilizarea toxinei botulinice va slăbi mușchii hiperactivi dintre sprâncene și în jurul ochilor, având posibilitatea de a preveni formarea ridurilor profunde ale pielii .

De cealaltă parte, utilizarea acidului hialuronic, va reuși să umple ridurile și să revolumizeze zonele cu deficit astfel încât să determine o reconturare la nivel facial. 

2. Rinoplastia sau remodelarea nasului

 

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală foarte precisă, al cărei rol este acela de a crea armonie cu restul feței, oferind un aspect final echilibrat între toate componente ale nasului.

 

3. Ginecomastia

 

Este o afecțiune în cadrul căreia sânul masculin crește ca mărime, ( țesutul fibro- glandular va fi amestecat cu un volum de grăsime), existând posibilitatea de a apărea la orice vârstă.

Chiar și așa, corectarea este foarte simplă și foarte previzibilă. Pe lângă liposucția tradițională, folosită pentru a îndepărta grăsimea în exces, dacă este necesar, se va înlătura și țesutul glandular astfel încât rezultatele obținute să fie cele așteptate.

 

4. Liposucția sau remodelarea corporală

 

Atunci când dieta și exercițiile fizice nu reușesc să conducă către rezultatele scontate, pacienții pot alege ca variantă alternativă de remodelare corporală, liposucția. Pentru pacienții cu o calitate bună a pielii, fără exces de piele, liposucția poate fi mijlocul ideal pentru a sculpta zonele cu depozite de grăsime. În general, operația nu este una dificilă, care să implice o perioadă de recuperare lungă, iar rezultatele pot fi extrem de eficiente.

 

5. Blefaroplastia sau chirurgia pleoapei 

 

Pleoapele căzute, cu aspect umflat și ochii obosiți sunt indicii importante de luat în considerare atunci când ne gândim la cele mai benefice modificări pe care le putem aduce la nivelul pleoapelor. Reîntinerirea pleoapelor sau blefaroplastia are ca principal scop eliminarea excesului de piele la nivelul pleoapelor și redarea unui aspect întinerit, luminos și revigorat. 

 

Chirurgia plastică și estetică oferă o varietate de proceduri chirurgicale și nonchirurgicale, adaptate pentru pacienții de sex masculin. 

Alegerea unui chirurg plastician, cu experiență, va conduce către o procedură sigură, la o recuperare rapidă și rezultate cu aspect natural.