Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Beneficiile mezoterapiei

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Beneficiile mezoterapiei

Printre multele îmbunătățiri ce pot fi aduse tenului pe cale medicală, se numără mezoterapia. Aceasta este unul din tratamentele faciale revoluționare datorită efectelor spectaculoase și abordării terapeutice complexe. De aceea, beneficiile mezoterapiei sunt numeroase și vorbim de avantaje clare atât pe plan estetic, cât și pe plan funcțional.

Ce este, mai exact, mezoterapia?

Când vorbim de această procedură, ne referim la un procedeu de introducere în tegument la nivel mezodermal, a unei combinații de substanțe prin microinjecții. Substanțele introduse diferă de la pacient la pacient, fiind stabilite în prealabil de către medic, care ține cont de nevoile pacientului.

Când vine vorba de beneficiile mezoterapiei la nivel de tehnică în sine, spunem în primul rând că este o procedură noninvazivă sau minim invazivă. Este realizată cu ajutorul unei seringi cu ac fin sau cu dispozitive special concepute și se poate realiza chiar și fără anestezie locală.

Substanțele active sunt diferite ingrediente naturale ale țesuturilor organismului, care sunt esențiale pentru funcționarea acestuia. Prin mezoterapie ele sunt, practic, înglobate fiziologic și induc activarea unor căi metabolice. Asta înseamnă că ajută refacerea celulară, că au un rol important în stimularea procesului de reparare și multiplicare celulară și că acționează asupra unor procese biologice cu rol în îmbătrânire, încetinind procesul.

Beneficiile mezoterapiei nu sunt, însă, doar de ordin estetic. Chiar dacă pacienții solicită cel mai frecvent mezoterapia ca tehnică de reducere sau prevenție a ridurilor, aceasta ajută și la tratarea anumitor afecțiuni dermatologice ca celulita, vergeturi, cearcăne, cicatrici în urma acneei sau căderea părului.

În primă fază, medicul realizează un protocol terapeutic – descrie substanțele utilizate în cadrul tratamentului, numărul de ședințe necesare și frecvența acestora, care diferă în funcție de rezultatul dorit. Durata unei ședințe este de aproximativ o oră.

Pentru ca rezultatele să fie conform așteptărilor, pacientul este sfătuit să revină la ședințele de întreținere, care se efectuează la intervale de 6 luni până la 1 an.

Beneficiile mezoterapiei sunt cu atât mai semnificative cu cât substanțele și tehnicile folosite în cadrul procedurii sunt în permanentă evoluție, scopul fiind rezultatele spectaculoase și un disconfort cât mai scăzut al pacientului.