Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Beneficiile rinoplastiei

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Beneficiile rinoplastiei

Rinoplastia este intervenţia chirurgicală de remodelare a nasului.

Corecțiile estetice care se pot efectua cu ajutorul aceseia stau în scăderea dimensiunilor nasului, dacă este cazul, creşterea dimensiunilor, schimbarea profilului nazal sau îngustarea şi modificarea formei nărilor. Pe de altă parte, funcțional vorbind, aceasta poate corecta defecte anatomice care cauzează dificultăți respiratorii. Dar fie că vorbim de scopuri estetice sau medicale, beneficiile rinoplastiei sunt de necontestat.

Operaţia de rinoplastie poate dura în medie 1 - 2 ore şi se realizează sub anestezie locală sau generală. Din punct de vedere al numărului de intervenţii efectuate la nivelul nasului, s-ar putea vorbi de rinoplastie primară, dacă pacientul este la prima operaţie de acest fel şi de rinoplastie secundară, dacă pacientul a mai suferit operaţii la nivelul nasului (fie ele în scop estetic sau medical). Una dintre cele mai vechi intervenții estetice este şi printre cele mai populare datorită impactului emoțional pozitiv asupra pacienților. Un aspect fizic mai plăcut înseamnă automat şi mai multă stimă de sine, un nivel crescut de încredere în sine şi, implicit, o viață socială mai activă.

Beneficiile rinoplastiei sunt numeroase şi atunci când vorbim despre o operație realizată exclusiv în scopuri medicale. Cel mai frecvent motiv pentru care se efectuează rinoplastia este rezolvarea problemelor respiratorii (deviație de sept, sforăit). În oricare dintre cazuri, vorbim de o îmbunătățire majoră a calității vieții. Important de reținut atunci când vorbim de beneficiile rinoplastiei este faptul că ea poate fi efectuată oricând la cererea pacientului, dar este imperativ ca acesta să fie clinic sănătos. Riscurile acestei intervenţii sunt cele tipice oricărei intervenţii chirugicale, şi anume: sângerare, edem sau o stare de rău general, dar pot fi uşor evitate dacă sunt ascultate sfaturile doctorului chirurg plastician. În România există o creştere tot mai mare de cerere în acest domeniu, majoritatea fiind de ordin estetic.