Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Ce poți obține în urma unei abdominoplastii și ce nu?

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Ce poți obține în urma unei abdominoplastii și ce nu?

Majoritatea oamenilor dețin grăsime la nivelul abdomenului și flancurilor, iar de cele mai multe ori, dieta și exercițiile fizice nu reușesc să le elimine în totalitate. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care pacienții abordează o astfel de procedură. 

Sarcina și creșterea sau pierderea semnificativă în greutate pot determina crearea unui exces de piele sau slăbirea mușchilor abdominali, acestea putand fi corectate cel mai ușor printr-o abdominoplastie / Tummy Tuck.

Cu toate acestea, există unele concepții greșite cu privire la această procedură, în special cu privire la ceea ce poate și ceea ce nu poate remedia.

 

  1. O abdominoplastie va crea un abdomen plat, eliminând grăsimea suplimentară

 

Abdominoplastia poate fi o procedură excelentă dacă grăsimea suplimentară se elimină dificil, fiind situată în zona abdomenului. Tummy Tuck este procedura ideala pentru conturarea si remodelarea abdomenului. 

De cele mai multe ori, abdominoplastia contribuie și la repararea mușchilor abdominali slăbiți/ separați, în special după sarcină sau naștere. 

 

  1. Tummy Tuck nu poate preveni creșterea în greutate 

 

Acumularea de kilograme, în greutate, din cauza sarcinii sau a lipsei de antrenament fizic sunt aspectele care stau, de cele mai multe ori, la baza deciziei de a efectua o remodelare abdominala. 

Cu toate acestea, Tummy Tuck se va efectuata doar dacă pacientul are o greutate stabilă, deoarece, ulterior, rezultatele acestuia pot fi mult diminuate prin creșterea semnificativă în greutate. Deși excesul de grăsime este eliminat la nivelul abdomenului, abdominoplastia nu poate împiedica adăugarea unor alte kilograme, mai târziu. Așadar, pacientul va trebui să se asigure că trăiește un stil de viață sănătos, activ și nu intentioneaza obținerea unei eventuale sarcini.

 

  1.  Abdominoplastia poate îndepărta excesul de piele 

 

Excesul de piele rămas, mai ales în urma unei sarcini sau a unei pierderi semnificative în greutate, poate deveni, de cele mai multe ori, imposibil de eliminat. Mulți pacienți încearcă și nu reușesc să scape de acest lucru prin exerciții fizice; în aceste cazuri, Tummy Tuck sau alte proceduri nechirurgicale de strângere a pielii ar fi mai potrivite pentru îndepărtarea acesteia. Cu toate acestea, doar o anumită cantitate de piele poate fi îndepărtată în siguranță. Chirurgul plastician este cel care poate ajuta pacientul să determine dacă obiectivele sale estetice sunt în conformitate cu procedura.

  1. Tummy Tuck nu poate elimina majoritatea vergeturilor 

De asemenea, mulți pacienți au și vergeturi în jurul abdomenului, șoldurilor și coapselor. Acestea sunt de obicei cauzate de faptul că pielea nu este în măsură să se adapteze în mod corespunzător creșterii și, implicit, întinderii rapide a pielii . Ele pot fi foarte greu de îndepărtat, mai ales printr-o astfel de intervenție. Întrucât există o ușoară restricție cu privire la cantitatea de piele care poate fi eliminată la nivelul abdomenului, numai vergeturile care sunt situate pe pielea excizată pot fi îndepărtate .

Așadar,dacă pacientul se simte incomod cu vergeturile situate în afara zonei ombilicului, acesta poate vorbi cu chirurgul plastician despre ce alte opțiunile de tratament ar mai putea aborda. Abdominoplastia poate fi o procedură destul de complexă, iar abordarea acesteia trebuie făcută alături de un chirurg plastician cu experiență, dispus să personalizeze intervenția în funcție de țelurile estetice ale pacientului.