Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Cele mai importante aspecte pe care bărbații trebuie sa le știe despre chirurgia plastică

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Cele mai importante aspecte pe care bărbații trebuie sa le știe despre chirurgia plastică

Pe măsură ce miturile legate de domeniul chirurgiei plastice „se descompun” , o lume cu totul nouă se deschide pentru bărbații care apreciază și își doresc un aspect fizic tânăr și armonios. 

Conform statisticilor anuale ale societăților de chirurgie plastică, numărul de proceduri estetice în rândul bărbaților este într-o continuă creștere. Motivul pentru care o parte dintre bărbați încă mai ezită să opteze pentru operații estetice este din cauza lipsei de informații adecvate. Pentru a elimina o parte dintre temeri, în cadrul acestui articol vom menționa câteva aspecte importante ale chirurgiei estetice, valabile înainte de programarea primei consultații estetice.

 

1.Procedurile de chirurgie plastică sunt adaptate diferit pentru bărbați și femei 

 

Rezultatele așteptate de la majoritatea procedurilor și intervențiilor de chirurgie plastică sunt similare atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor. Cu toate acestea, teoria și tehnicile implicate vor necesita o abordare unică, deoarece structura anatomică a corpului unui bărbat este diferită de cea a unei femei.  Fiecare gen are caracteristici unice, inclusiv grosimea pielii și mărimea porilor, dar și modul în care se depozitează grăsimea. Chirurgia estetică de succes pentru bărbați, se va concentra, în special , pe crearea sau păstrarea trăsăturilor masculine, care pot fi mai „ascuțite” sau mai proeminente decât cele ale femeilor. De asemenea, este foarte important ca bărbații să aibă încredere în chirurgul estetician și în experiența acestuia în materie de tehnici de chirurgie plastică. Un chirurg certificat își va menține procedurile de chirurgie plastică pentru bărbați conservatoare, pentru rezultate cu aspect natural. 

 

2.Chirurgia plastică nu înlocuiește dieta alimentară echilibrată și efectuarea antrenamentelor fizice

 

Chirurgia plastică nu înlocuiește o dietă sănătoasă și o rutină de exerciții consecvente. Procedurile de conturare ale corpului, cum ar fi liposucția sau abdominoplastia (TUMMY TUCK) sunt tehnici excelente pentru redarea unui aspect fizic armonios. Liposucția va elimina zonele cu depozite de grăsime, precum cele de pe flancuri, piept sau spate. 

De asemenea, și abdomenul va scăpa de grăsimea nedorită și excesul de piele laxă cu ajutorul unei abdominoplastii. 

Cu toate acestea, fără un stil de viață sănătos, rezultatele chirurgicale pot dispărea. În plus, pierderea sau câștigarea unui număr mare de kilograme poate pune în pericol beneficiile și rezultatele intervenției chirurgicale.

 

3.Odihna după o intervenție chirurgicală plastică este foarte importantă

 

Primele câteva zile după o procedură de chirurgie plastică sunt vitale pentru vindecare. În funcție de procedura efectuată, este posibil ca bărbații să aibă nevoie de câteva zile sau de 1-2 săptămâni libere de la locul de muncă. Cu cât procedura este mai invazivă, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru recuperare. Încorporarea unor activități solicitante prea curând, crește riscul de complicații. 

 

4. Tehnicile noninvazive au rezultate vizibile și de durată

 

Există și categorii de pacienți care nu sunt complet pregătiți pentru costul sau recuperarea asociată unei proceduri chirurgicale. Aceștia pot beneficia de un număr mare de proceduri nechirurgicale care oferă rezultate semnificative, dețin mai puține riscuri și nu necesită perioadă de recuperare. Aceste tehnici pot netezi ridurile, pot adăuga definire și contur caracteristicilor faciale, îmbunătățind aspectul tenului . Unele dintre cele mai populare proceduri noninvazive pentru bărbați includ tratamentul injectabil cu acid hialuronic și toxină botulinică, tratamente faciale și peeling-uri, dar și tratamente de remodelare corporală. ( ex. Onda CoolWaves)