Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Corecția Ridurilor Frontale Cu Toxina Botulinică

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Corecția Ridurilor Frontale Cu Toxina Botulinică

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este o neurotoxină folosită cu mare succes în industria chirurgiei estetice. Oftalmologii și neurologii sunt cei care au studiat această toxină și i-au găsit aplicabilitate practică în strabism, blefarospasm și alte spasme faciale. De 20 de ani botoxul a început să fie utilizat și în cosmetică. Inițial hipersudorația axilelor, a palmelor și a picioarelor a fost tratată, iar în prezent injecția cu această neurotoxină a devenit cea mai populară procedură cosmetică din lume.

Cum se corectează ridurile cu ajutorul toxinei botulinice?

În funcție de profunzimea ridurilor, medicul estetician va injecta între 4 și 10 fiole cu toxină botulinică. Această procedură estetică nu se realizează sub anestezie deoarece disconfortul resimțit de pacient este minim. Toxina inhibă funcția de contracție a mușchilor la nivelul cărora se observă ridurile, îi relaxează, iar pielea rămâne întinsă.

Când se văd efectele tratamentului?

Corecția ridurilor va fi vizibilă în maximum 72 de ore. Durata de răspuns depinde de receptivitatea mușchilor pentru toxina botulinică și de gradul de contractilitate. Un rid profund va avea mușchiul facial mai contractat decât un rid superficial, de aceea pentru ridul profund numărul de fiole de toxină botulinică va fi mai mare, iar rezultatele se vor vedea după minimum 48 de ore, în timp ce pentru ridul superficial numărul de injecții va fi mai mic, iar primele rezultate se vor vedea în maxim 24 de ore.

Ce reacții adverse are tratamentul cu toxină botulinică?

Reacțiile adverse sunt foarte rare și apar cu preponderență la persoanele cu ten foarte sensibil. Echimozele sunt cele mai comune și dispar în maxim 3 zile. Dacă toxina migrează și la un al mușchi care nu este vizat în cadrul tratamentului, fața poate prezenta o ușoară asimetrie (aspect de pleoapă căzută) , dar dispare spontan în maxim 2 săptămâni.

Contraindicații

Contraindicații absolute pentru acest tratament estetic au persoanele cu au alergii severe la diverși compuși ai preparatului cu toxină botulinică, dar și persoanele care suferă de miastenia gravis. Alte contraindicații relative sunt sarcina, alăptarea sau injectarea în zone cu diverse inflamații ale tegumentului. Cu acordul medicului specialist este posibilă corecția ridurilor cu toxină botulinică și la persoanele ce suferă de afecțiunile mai sus menționate.