Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Cum să menții rezultatele tratamentelor injectabile?

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Cum să menții rezultatele tratamentelor injectabile?

Care sunt cei mai importanți pași în menținerea rezultatelor tratamentelor injectabile?

 

1. Evitați expunerea la soare fără aplicarea unei creme cu SPF!

 

Chiar dacă utilizarea tratamentelor injectabile este sau nu o constantă în viața fiecărui pacient, minimizarea expunerii la soare este un obicei bun. În plus, fără aplicarea unei creme cu SPF, riscurile de apariție a ridurilor cauzate de expunerea solară excesivă, sunt foarte crescute. De exemplu, toxina botulinica tinde să fie ineficientă împotriva acestor riduri deoarece la baza apariției acestora nu este implicată, în mod direct, activitatea musculară.

Petrecerea timpului în aer liber presupune, ca regulă de bază, aplicarea unei creme cu factor de protecție pe zona feței, gâtului,mâinilor. De asemenea, se recomandă ca inclusiv în zilele înnorate, cu puțin soare, SPF-ul să fie aplicat pe zonele mai sus menționate.

 

2. Mentineți ritualul zilnic de îngrijire al pielii.

 

O îngrijire optimă și constantă a pielii îi va asigura acesteia un aspect tânăr și luminos pe parcursul unei perioade lungi de timp. Perioadele în care ne petrecem mai mult timp acasă sunt oportunitatea ideală de a începe sau de a menține un ritual de îngrijire al pielii.

 

Aplicarea zilnică a unei creme hidratante, dar și hidratarea organismului prin asigurarea aportului necesar de lichide, sunt factori extrem de importanți pentru o piele sănătoasă.

Totodată, folosirea unor produse de îngrijire ale pielii, de calitate, vor avea o contribuție importantă în menținerea rezultatelor tratamentelor injectabile.

 

3. Eliminați stresul cotidian iar în timpul liber oferiți-vă momente de relaxare!

 

Stresul are foarte multe efecte negative asupra organismului și, implicit asupra calității vieții. Deși este destul de dificil de evitat, de-a lungul timpului, studiile au demonstrat că stresul determină o accelerare a procesului de îmbătrânire. De exemplu, o mimică a feței mereu încruntată va stimula activitatea musculară determinând accentuarea/ formarea ridurilor. Astfel, există posibilitatea ca pacienții care efectuează tratamente injectabile să remarce o absorbție mai rapidă a fillerelor și o diminuare a efectului toxinei botulinice.

 

4. Administrarea suplimentelor de Zinc.

Diferite studii au demonstrat că toxina botulinică reacționează în mod direct cu nivelul de Zinc din organism, iar suplimentarea cu Zinc poate crește procentul de eficiență al acesteia cu până la 30%. Deoarece multe persoane au o ușoara deficiență de Zinc, administrarea unor suplimente poate ajuta la prelungirea efectelor anti-îmbătrânire.Totodată, zincul are și o contribuție importantă în formarea unui sistem imunitar puternic.

Pentru administrarea corectă a oricărui tratament medicamentos, este recomandat să vă adresați medicului de specialitate! 

 

5. Rămâneți în legătură permanentă cu chirurgul plastician

El este cel mai în măsură pentru a va ajuta să mențineți rezultatele tratamentelor injectabile pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Fie că doriți o nouă abordare pentru îmbunătățirea aspectului fizic, fie că vă doriți o menținere a rezultatelor tratamentelor efectuate, chirurgul estetician vă va oferi cele mai bune opțiuni și răspunsuri la întrebările dumneavoastră. Contextul actual și evoluția pe care o parcurgem zi de zi, au condus către posibilitatea de a oferi pacienților soluții online de telemedicină, respectiv consultații chirurgie estetică online. Astfel, veți obține toate informațiile, recomandările medicale de specialitate și implicațiile aferente acestora.