Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Cum se Realizează Lipofillingul

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Cum se Realizează Lipofillingul

Ce este lipofillingul?

Medicina estetică e un domeniu care a evoluat semnificativ în ultimii ani, chiar până în punctul de a găsi roluri benefice ale grăsimii corporale. Pe acest sistem se bazează şi metoda lipofillingului, prin care grăsimea corporală este aspirată din zona abdomenului sau a coapselor, fiind procesată şi injectată în zonele îmbătrânite ale feţei, caracterizate de lipsa de volum. Aceasta e o procedură utlizată de câţiva ani în Statele Unite Ale Americii, introdusă şi în România datorită eficienţei sale.

Pentru cine este recomandată procedura de lipofilling?

Lipofillingul este o procedură destinată în special persoanelor trecute de vârsta de 35 ani, pentru că odată cu procesul de îmbătrânire, dar şi cu influenţa unor factori de ordin intern şi extern, tenul trece şi printr-un proces de absorbţie al pernuţelor de grăsime. Acest lucru duce la un aspect îmbătrânit şi obosit al feţei.

De ce trebuie să ţii cont atunci când te prezinţi la OminiClinic pentru procedura de lipofilling?

Candidatul pentru operaţia de lipofilling trebuie să treacă iniţial printr-o consultaţie la medicul specialist, care şi  în funcţie de dorinţele şi aşteptările pacientului, va decide următorii paşi. Pentru etapele următoare grăsimea poate fi colectată din orice zonă a corpului cu suficiente depozite.

Care sunt paşii procedurii de lipofilling?

Procedura are loc sub anestezie locală. După ce a fost realizată aceasta, se va face o mică incizie prin care se aspiră cantitatea necesară. Extracţia se realizază astfel încât urmele inciziei să fie minime.

După acest stadiu al procedurii se trece prin etapa de procesare a grăsimii. Mai exact, acesta e momentul în care are loc centrifugarea şi purificarea ei, pentru ca inserarea să se facă cât mai uşor.

Următorul pas este injectarea grăsimii şi distribuirea ei uniform în locurile care necesită umplere.

Recuperarea după operaţia de lipofilling

Procedura durează în jur de 60 – 90 de minute şi nu necesită spitalizare. Reacţiile alergice sunt excluse, iar pacienţii îşi pot relua activităţile uzuale după o săptămână de la operaţie.