Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Efectele dermabraziunii

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Efectele dermabraziunii

Dermabraziunea

Reprezintă procedura utilizată în numeroase probleme dermatologice, cum ar fi cicatricile, petele datorate înaintării în vârstă sau ridurile uşoare. Se poate spune că tehnica a evoluat foarte mult pe parcursul timpului, pentru că îniţial efectele dermabraziunii cuprindeau numai aspecte legate de îmbunătăţirea aspectului tenului în urma cicatricilor cauzate de acnee sau de alte boli, ca cele ale copilăriei.

Procedura în sine se realizează cu ajutorul unui instrument rotativ cu viteză mare, instrument ce este prevăzut cu o perie sau rotiţă abrazivă. Acesta are rolul de a îndepărta stratul superficial al pielii. Tehnica se realizează în urma unui pregătirii în prealabil a tenului şi este, practic, un procedeu de peeling mai avansat şi mai agresiv cu tenul. Pe măsură ce pielea se vindecă, se formează un nou strat de piele, neted şi fin.

 

Dermabraziunea se practică, de obicei, în scopul de a:

 

  • Elimina parţial ridurile

  • Îndepărta tatuajele

  • Îndepărta cicatricile post operatorii

  • Îndepărta cicatricile în urma acneei sau a altor boli (cum ar fi bolile copilăriei)

 

Este o metodă practicată cu anestezie locală şi sedare, iar efectele microdermabraziunii sunt vizibile la o durată de 3 până la 6 luni după efectuarea ei.

Pacientul trebuie să ştie şi că îngrijirea postoperatorie presupune utilizarea unei creme cu factor de protecţie solară mediu sau ridicat. Acesta trebuie să aibă grijă şi la produsele cosmetice şi de îngrijire folosite în perioada imediat următoare. Este esenţială folosirea cremelor, loţiunilor şi tonicelor rehidratante şi mai ales consumul de apă corespunzător – cel puţi 2 litri de apă pe zi.

Efectele dermabraziunii sunt mai repede vizibile dacă pacientul acordă mare atenţie etapelor de îngrijire zilnică a tenului: curăţare – în primele luni aceasta trebuie să fie foarte delicată -, hidratare şi tonifiere.

Riscurile pe care le presupune dermabraziunea sunt destul de mici, iar majoritatea pot fi prevăzute cu o îngrijire corespunătoare a tenului în perioada de după efectuarea procedurii.