Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Epilarea definitivă cu laser - Soluția Optimă

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Epilarea definitivă cu laser - Soluția Optimă

Epilarea definitivă cu laser este soluția optimă pentru a scăpa de problema părului nedorit de pe corp. Spre deosebire de metodele tradiționale, epilarea cu laser oferă o soluție eficientă și de durată pentru acele femei care nu doresc să se confrunte veșnic cu problema părului inestetic de pe corp.

Avantajele epilării cu laser

Majoritatea metodelor de epilare doar îndepărtează părul, în timp ce procedura cu laser atacă problema de la rădăcină, neutralizând foliculul pilos și capacitatea acestuia de a mai produce păr. Spre deosebire de alte metode, epilarea definitivă cu laser lasă pielea moale și netedă și previne foliculita, ce apare de cele mai multe ori după folosirea lamei de ras sau după o epilare cu ceară. O ședință de tratament cu laser este mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară, mai ales că pe durata procedurii se folosește o tehnică de răcire a zonei tratate pentru a atenua eventualele dureri. Epilarea definitivă cu laser se poate folosi fără probleme pe orice zonă - pe picioare, pe brațe, inghinal sau pe față.

Cum funcționează epilarea cu laser

Aparatul de epilare cu laser localizează părul din zona vizată prin detectarea pigmentului ce se găsește în foliculul pilos, respectiv melanina, și arde firul de păr până la rădăcină, neutralizând foliculul. Este o procedură de mare precizie, zona adiacentă firului de păr nefiind afectată, iar procesul de epilare este rapid, grație capacității razei laser de a neutraliza simultan mai multe fire de păr. Este posibil ca pe termen lung unii dintre acești foliculi să redevină activi, de aceea specialiștii recomandă efectuarea unor ședințe de mentenanță, de regulă una pe an, pentru a se asigura păstrarea piei netede și lipsite de păr.

Epilarea cu laser, mai rentabilă pe termen lung

Unul dintre aspectele luate în considerare atunci când se analizează opțiunea epilării cu laser este costul acestui tip de tratament estetic, iar ceea ce trebuie avut în vedere este faptul că aceasta este o metodă care are efect pe termen lung. Persoanele care aleg epilarea cu laser scapă pentru un timp îndelungat de costurile legate de vizitele repetate la salon, astfel încât un calcul simplu arată că investiția în epilarea cu laser este mult mai rentabilă.