Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Evidențierea buzelor cu acid hialuronic

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Evidențierea buzelor cu acid hialuronic

Evidențierea buzelor cu acid hialuronic este un tratament estetic tot mai frecvent cerut de femei, care fie doresc să corecteze niște buze prea subțiri sau asimetrice, sau doresc să aibă niște buze mai bine conturate și mai senzuale.

Tratamentul cu acid hialuronic este ușor de administrat, procedura este rapidă, iar efectele se văd imediat.

Ce este și cum acționează acidul hialuronic

Acidul hialuronic folosit în procedurile de augmentare a buzelor este de origine non-animală, obținut în urma unui proces complex de sinteză, și este o substanță bine tolerată de organism, fiind pură din punct de vedere microbiologic și non-alergenă.

Grație capacității acidului hialuronic de a atrage și reține apa în zona asupra căreia se intervine, acest tip de tratament estetic conferă volum buzelor și asigură hidratarea acestora pe termen lung.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic este un tratament estetic cu caracter temporar, ale cărui rezultate se mențin în medie timp de șase luni.

Alegerea tratamentului optim

Primul pas în tratamentul de evidențiere a buzelor este analiza împreună cu medicul specialist a zonelor care necesită augmentare, în funcție de rezultatul dorit, dar și de caracteristicile generale ale feței. Se poate opta pentru injectarea doar a uneia dintre buze, a unei părți anume a buzei sau cel mai frecvent, a ambelor buze.

De cele mai multe ori specialiștii optează pentru o mărire graduală a buzelor, o injecție per ședință, astfel procesul de remodelare a buzelor apare cât mai natural. Aceasta metodă dă posibilitatea pacientelor să evalueze rezultatul după dispariția umflăturii la nivel local și să decidă cât volum doresc.

Procedura de mărire a buzelor și perioada de recuperare

În timpul procedurii, care nu durează mai mult de 15-20 de minute, se folosește un anestezic local, astfel încât pacientele nu simt decât o presiune ușoară la nivelul buzelor.

Medicul specialist efectuează un masaj local pentru a se asigura că substanța de volumizare se distribuie uniform, iar în unele cazuri se poate aplica și gheață pentru a preveni apariția umflăturilor la nivel local.

Amorțeala provocată de anestezic dispare în mai puțin de o oră, astfel că pacientele pot să-și continue programul normal al zilei fără probleme.