Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)

De-a lungul anilor, procesul de cercetare a metodelor de întinerire și regenerare a fost o preocupare continuă a medicilor și cercetătorilor din întreaga lume. Una dintre terapiile eficiente pe acest segment, se află chiar „în propriul nostru sânge”. Aceasta metodă a devenit cunoscută la nivel internațional drept „Infiltrații cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP) “/ „Terapia Vampir”.

Ce reprezintă infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite/ Terapia PRP ?

 

Terapia Vampir (P.R.P.) reprezintă o procedură de rejuvenare facială medicală efectuată pentru restabilirea structurii pielii. Aceasta activează celulele stem, stimulează fibroblastele cu producția de colagen și elastină și accelerează procesul de regenerare al țesutului. Astfel, tratamentul este recomandat pentru întinerirea facială, reducerea ridurilor pielii, scăderea laxității pielii, tratarea porilor dilatați și a cicatricilor post-acneice sau a vergeturilor.

Plasma este o componentă a sângelui care conține „compuși” speciali, ce vor ajuta sângele în procesul de coagulare. De asemenea, aceasta conține proteine care susțin creșterea celulelor.Cercetătorii au produs PRP izolând plasma din sânge și concentrând-o. Injectarea de plasmă în țesuturile deteriorate/afectate va stimula corpul să regenereze celule noi, sănătoase și să contribuie la procesul de vindecare. 

În ce constă această metodă de rejuvenare facială?

Metoda constă în prelevarea de sânge de la pacient și prelucrarea acestuia cu ajutorul unui dispozitiv medical. Astfel, celulele roșii (eritrocitele) sunt separate de plasmă, obținându-se o plasmă bogată în trombocite. Aceste trombocite sunt celule care conțin factori de creștere și regenerare a țesuturilor, fiind eliberate în mod natural de către organism pentru vindecarea țesutului deteriorat.

Plasma astfel obținută este re-injectată în zonele selectate, intraepidermic / intradermic, acoperind complet zona afectată. 

Terapia PRP este o metodă sigură și simplă, deoarece nu există niciun risc de reacții alergice sau infecții virale / bacteriene, deoarece folosește propriul sânge. Durerea este minimă, procedura fiind efectuată cu anestezie locală. 

Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite sunt potrivite pentru pacienții de toate vârstele. De la pacienții tineri, care prezintă probleme la nivelul pielii ( ex. cicatrici postacneice)  până la pacienții mai în vârstă, care își doresc întinerirea pielii.

Cât durează perioada de recuperare ?

Recuperarea după rejuvenarea facială cu Terapia Vampir este de scurtă durată, pacientul avand posibilitatea de a-și relua activitatea imediat după ședință.

Pot exista o roșeață și alte semne de iritație, minore. Medicul va recomanda produse care să  ajute la atenuarea acestor aspecte.

Care sunt recomandările post-tratament?

După efectuarea infiltrațiilor cu plasmă îmbogățită cu trombocite este recomandată evitarea produselor pe bază de alcool și a produselor de exfoliere în faza de recuperare. O hidratare optimă și aplicarea unei creme cu factor de protecție solară pentru a proteja pielea de expunerea la razele UV sunt recomandări foarte importante și benefice pentru zona ce a fost supusă tratamentului.

Până la recuperarea completă a pielii se vor evita și activitățile riguroase care ar putea provoca transpirație excesivă sau producere de căldură. Exemple includ alergarea, tenisul sau antrenamentele fizice grele.

Transpirația poate provoca iritații suplimentare, iar activitățile riguroase pot crește riscul de edem. De aceea, este recomandată evitarea acestora timp de cel puțin 72 de ore după tratament.

Costul final al acestei terapiii se va calcula în funcție de numărul zonelor care urmează a fi supuse tratamentului. 

Întreaga noastră listă de prețuri, actualizată, poate fi accesată aici : https://www.ominiclinic.ro/preturi.html#id195