Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Informatii esentiale despre otoplastie – corectia urechilor

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Informatii esentiale despre otoplastie – corectia urechilor

Ce este otoplastia?

Otoplastia este o intervenție chirurgicală la nivelul urechilor și este recomandată pacienților ale căror urechi se află la o distanță mare de cap, sunt asimetrice sau necesită remodelarea cartilajelor pentru reducerea mărimii sau îmbunătățirea esteticii urechii. Pentru rezolvarea problemei urechilor decolate (urechi clăpăuge), otoplastia se poate efectua tuturor adulților.

Asupra căror probleme acționează otoplastia? 

Acționând în mod direct asupra urechilor, otoplastia corectează aspectul, poziția și structura acestora. Operația de corecție a urechilor este folosită într-o largă varietate de cazuri, printre care urechile asimetrice, urechile aflate la o distanță ne-naturală față de cap, cele cărora le lipsește sau le este aplatizat antehelixul sau chiar urechile voluminoase, cu dimensiuni atipice.

Cum acționează otoplastia?

Otoplastia durează aproximativ două ore și se realizează în urma unei anestezii locale care asigură lipsa durerii și confortul pacientului în timpul operației. Se efectuează o incizie la nivelul urechii, în partea din spate, permițând accesul la structura urechii și remodelarea cartilajelor sau reducerea dimensiunilor. Cu ajutorul unor fire de neresorbabile, cartilajul se remodelează, urechea se apropie de cap și este micșorată în unele cazuri. Ulterior, pielea este suturată și se bandajează.

Soluții pentru urechi decolate

Problema urechilor clăpăuge sau decolate vine împreună cu o serie de alte nemulțumiri, înaintea cărora se află cele ale imaginii de sine. Așadar pe lângă corecția structurii urechilor, otoplastia reprezintă o soluție eficientă și de lungă durată pentru orice individ, oferind posibilitatea de îmbunătățire a fizionomie și a aspectului, prin micșorarea sau remodelarea convenabilă a urechii.

Avantaje ale corecției urechilor cu otoplastia 

Principalul avantaj al otoplastiei este, evident, corectarea eficientă, pe termen lung, a poziției și esteticii urechii. În urma operației, urechilor le este redat un aspect natural și primesc o structură potrivită. Datorită siguranței și eficienței sale, otoplastia nu necesită zile de spitalizare post-operatorie.

Perioada de refacere

Refacerea este, de asemenea, rapidă, firele fiind scoase după aproximativ 7-10 zile de la efectuarea operației. Purtând un bandaj compresiv pentru a menține urechea în noua poziție pentru cel puțin o lună, adulții își pot relua activitatea după doar 2-3 zile. În perioada post-operatorie pacienții trebuie să urmeze o serie de instrucțiuni pentru o vindecare rapidă și o menținere constantă a noii poziții a urechii. Printre instrucțiuni se află și recomandări legate de schimbarea bandajelor, consultațiile periodice și purtarea non-stop pe timpul perioadei de recuperare. De asemenea, trebuie evitat efortul excesiv, dormitul pe partea laterală, sprijinul unei urechi pe mână, expunerea la temperaturi prea ridicate sau scăzute și traumele la nivelul urechii.