Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Lifting facial pentru un efect vizibil

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Lifting facial pentru un efect vizibil

Dorința din ce în ce mai frecventă a oamenilor de a-și ascunde ridurile sau de a-și îmbunătăți aspectul fizic, pe măsură ce înaintează în vârstă, a determinat apariția pe piața a unor ”metode de întinerire”, atât chirurgicale, cât și non-invazive.

Din acest motiv, alegerea intervenției potrivite pentru nevoile fiecărui pacient poate deveni un subiect dificil, în momentul în care nu sunt cunoscute în amănunt implicațiile și efectele acestor intervenții.

Liftingul facial ca metoda de întinerire

Liftingul facial este o metodă prin care se corectează semnele înăintării în vârstă la nivelul feței și se poate realiza atât printr-o intervenție chirurgicală, cât și printr-un tratament non-invaziv de întinerire. 

Acesta poate trata ridurile de îmbătrânire, pielea în exces și pungile de sub pleoapele inferioare, chiar și repoziționarea pielii de pe față sau gât. În funcție de forma feței, de caracteristicile acesteia sau de obiectivele vizate, medicul estetician este cel care poate recomanda cea mai bună metodă de abordare a liftingului facial. Este însă important de reținut faptul că indiferent de tipul de lifting ales, uneori este posibil să rămână incizii în zona din jurul urechii.

Perioada de recuperare

Majoritatea pacienților prezintă un anumit disconfort după efectuarea intervenției, amorțeala și rigiditatea musculară fiind normale pentru o perioadă de timp, dar acestea pot fi rezolvate cu medicamentația potrivită recomandată de medicul specialist. Șuturile sunt îndepărtate după 5-10 zile, în funcție de evoluția fiecărui pacient, iar recuperarea în mod normal durează 2 săptămâni, după 4 săptămâni pacientul poate reveni la activitatea normală. 

De asemenea este important să amintim și faptul că genetica, un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată joacă un rol important în recuperarea după intervenție și menținerea aspectului plăcut al feței pentru o perioadă mai lungă de timp.

Rezultatele nu sunt pentru totdeauna

După cum menționam în paragraful anterior rezultatele nu sunt permanente, conform cercetărilor efectuate, după cinci ani și jumătate de la intervenție, 21% din persoane revin pentru un nou lifting facial, dar 76% din persoane arată în continuare mai tinere comparativ cu perioada dinainte de operație.