Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Lifting facial și rejuvenare periorală

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Lifting facial și rejuvenare periorală

Pielea îmbătrânită și lăsată, ridurile fine și profunde sunt aspecte ce pot fi îmbunătățite cu ajutorul unui lifting facial și a unei rejuvenări periorale cu acid hialuronic. Astfel, ridurile se vor corecta, excesul de piele va fi îndepărtat, redând tonus, fermitate și un aspect întinerit chipului.

Cine este un candidat bun ?

Candidatul ideal are, de obicei, între 40 și 70 de ani, și o stare de sănătate relativ bună.

O stare bună de sănătate va fi un plus important în procesul de vindecare. De asemenea, este foarte important ca pacientul să aibă o perspectivă pozitivă, iar așteptările acestuia să fie realiste.

Pacienții au multe întrebări despre liftingul facial: ” Este momentul potrivit?” ,“ Sunt un candidat bun?” , “ Am nevoie de un facelift?”.

Unul dintre cele mai bune moduri de a determina dacă pacientul este pregătit pentru o astfel de intervenție, este evidențierea beneficiilor. Principalele beneficii pe care un lifting le poate realiza:

- eliminarea excesul de piele;

- îmbunătățirea expresivității;

- netezirea pielii și rejuvenarea tonusului facial;

- refacerea planul muscular;

- refacerea conturului facial;

- reducerea “cutelor” adânci : ex. colțurile gurii, baza nasului etc.

 

Există mai multe tipuri de lifting?

 

Există o serie de tipuri diferite ale procedurii, toate fiind concepute pentru a atinge obiective estetice specifice. Cel mai potrivit va fi determinat de obiectivele specifice.

Fiind efectuat de către un chirurg plastician calificat, liftingul este o procedură sigură al cărui rol este acela de rejuvenare a pielii. Consultația inițială este cea mai bună modalitate de a decide dacă aceasta intervenție este cea potrivită. În urma unei examinări medicale, pacientul va primi toate recomandările de specialitate, precum și detaliile pre și postoperatorii.

Ce implică această procedură și care sunt beneficiile ei?

Liftingul implică ridicarea pielii și strângerea țesuturilor și a mușchilor. Grăsimea de pe față și gât poate fi sculptată, îndepărtată sau redistribuită. Pielea este apoi retrasă pe contururile nou poziționate ale feței iar excesul de piele este îndepărtat. Inciziile pentru procedură depind de tehnicile care vor fi utilizate. Cicatricile sunt fine, puțin vizibile.

O astfel de intervenție va oferi feței și gâtului un aspect întinerit. Rezultatele nu sunt permanente, deoarece odată cu înaintarea în vârstă, pielea poate începe să își piardă, din nou, tonusul și vitalitatea. Cu toate acestea, în general, se poate aștepta ca rezultatele unui lifting să dureze aproximativ 10 ani.

Liftingul este adesea combinat cu alte proceduri complementare pentru a îmbunătăți și mai mult rezultatele finale. Un astfel de exemplu este injectarea cu acid hialuronic la nivelul buzelor. Odată cu înaintarea în vârstă, zona periorală este supusă, la randul ei, numeroaselor modificări de structură, contur si volum. Acest aspect poate fi reechilibrat cu ajutorul injectării cu acid hialuronic. El va contribui și la o hidratare corespunzătoare a zonei, deoarece, după cum bine știm, un deficit de hidratare va atrage, după sine, și o ridare precoce.

Astfel, la finalul procedurii, vom observa o diminuare a ridurilor din zona periorală, o reconturare și revolumizare la nivelul buzelor.

Cum se desfășoară intervenția și care este perioada de recuperare?

Intervenția se desfășoară sub anestezie generală, iar recuperarea postoperatorie totală durează în jur de 3 săptămâni. După această perioadă, se va relua ușor activitatea socială și cea de zi cu zi. Totodată, se recomandă evitarea expunerii la frig și la soare timp de cel puțin 6 luni.

Întreaga noastră listă de prețuri, actualizată, se poate regăsi pe : https://www.ominiclinic.ro/preturi.html#id13