Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Liftingul bratelor si liftingul coapselor

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Liftingul bratelor si liftingul coapselor

Pierderea semnificativă în greutate dar şi înaintarea în vârstă pot duce la excesul de piele și grăsime pe braţe, coapse, şolduri şi fese, care cu timpul arată inestetic. Exercițiile fizice pot întări și îmbunătăți tonusul muscular, dar nu pot elimina excesul de piele care şi-a pierdut deja elasticitatea. Factorii principali care duc la o piele lăsată sunt scaderea colagenului, îmbătrânirea și scăderile bruşte în greutate.

Ce este liftingul?

Liftingul este o procedură chirurgicală cosmetică prin care se elimină surplusul de piele şi se întinde tegumentul, cu rezultate satisfăcătoare pentru pacienţii de ambele sexe.

Brachioplastia, cunoscută și sub denumirea de liftingul brațelor, este o operaţie care îndepărtează pielea atârnată din zona brațelor, aceasta fiind recomandată pentru persoanele care doresc să-și modeleze partea inferioară a brațelor superiorioare, de la axilă la cot.

Liftingul la nivelul coapselor este o procedură relativ simplă care reduce excesul de piele și de grăsime atât din partea superioară cât și din partea interioară a coapsei, oferind trupului un aspect general îmbunătăţit.

Operaţia de lifting de braţe şi coapse

Operaţia de lifting a brațelor durează în general 1–2 ore, sau poate dura mai mult în funcție de amploarea intervenţiei în sine. Cu alte cuvinte, unele proceduri necesită eforturi suplimentare, în cazul în care avem incluse și intervenții suplimentare, cum ar fi liposucția, care poate fi făcută în același timp. Medicul informează pacientul în cazul în care este nevoie şi de liposucţie, care reprezintă o interventie suplimentară, şi se realizează doar cu acordul pacientului.

Chirurgul face o incizie de obicei pe interiorul brațului, în ceea ce privește dimensiunea inciziei, aceasta poate să se întindă de la axilă până deasupra cotului, în funcție de cantitatea de exces de piele care necesită îndepărtarea. Pielea rămasă este repoziționată pentru a crea un aspect mai tonifiat, inciziile sunt cusute și braţele bandajate.

Operaţia de lifting de coapse se efectuează, de obicei sub anestezie generală, iar aceasta procedură este un pic diferită, deoarece depinde foarte mult de zona care trebuie tratată și de gradul de corecție. Inciziile pot fi de dimensiuni variate (mici sau mai mari), în jurul coapsei interioare, exterioare, sau se pot prelungi până la fese. Şi în cazul liftingului de coapse, excesul de piele este îndepartat, iar pielea rămasă este repoziţionată pentru a deveni mai fermă şi pentru a căpăta un aspect tineresc.

Recuperarea după lifting

Recuperarea e relativ uşoară iar pacientul îşi poate relua activităţile uşoare în prima săptămână, iar întreaga activitate într-o lună. În timpul fazei de recuperare pot apărea uneori şi unele reacții adverse, cum ar fi umflare, hematoame, cicatrici şi un disconfort ușor din cauza acestora, dar ele dispar in cel mult o săptămână.

Rezultatele sunt de lungă durată, atât timp cât pacientul își menține greutatea şi respectă indicaţiile şi sfaturile primite de la medicul chirurg.