Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Liposucția Cervicală - Informații Esențiale

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Liposucția Cervicală - Informații Esențiale

Ce este liposucția cervicală?

Liposucția cervicală este procedura chirurgicală prin care se corectează gâtul mărit de volum datorită acumulării de țesut adipos în exces, bărbia dublă sau triplă, șanțuri pronunțate la nivelul nasului, pomeții voluminoși sau o linie mandibulară asimetrică.

Cine poate apela la liposucție cervicală?

Această procedură estetică este recomandată persoanelor ce vor să îmbunătățească aspectul chipului. Succesul procedurii de liposuctie cervicală este dat de pielea elastică și de un tonus muscular bun, astfel aceasta este recomandată atât femeilor cât și bărbaților. Reușita este mai mare la persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, dar și la pacienții de 60-70 de ani se observă o mare îmbunătățire la nivel estetic.

Ce pași se parcurg înainte de liposcucția cervicală?

Înainte de intervenția chirurgicală este foarte important să purtați un dialog cu medicul estetician despre istoricul medical, medicația pe care o utilizați inclusiv suplimentele alimentare, dar și despre temerile pe care le aveți referitor la această procedură. După efectuarea analizelor, doctorul estetician decide dacă sunteți un bun candidat pentru această procedură și care sunt rezultatele așteptate ale liposucției cervicale. Cadrul medical va analiza structura facială, elasticitatea pielii, tonusul muscular și vă va explica opțiunile de tratament pe care le aveți.

În ce constă intervenția chirurgicală?

Liposucția cervicală poate fi efectuată sub anestezie generală, locală sau cu sedare ușoară. Tipul de anestezie va fi als în funcție de patologiile asociate, analizele medicale, dar și în funcție de preferința pacientului. Operația durează 1-2 ore în funcție de gradul de complexitate al intervenției chirurgicale. Medicul marchează zonele feței unde trebuie să intervină, se fac puncte mici de incizie pe unde se introduc instrumentele chirurgicale, se aspiră grăsimea în exces, iar cea rămasă se redistribuie pentru ca rezultatul final să fie perfect.

La final, se aplică pansament compresiv pentru a reduce edemul și vânătăile. De cele mai multe ori, liposucția cervicală se efectuează în ambulatoriu și pacientul poate merge acasă în aceeași zi.

Care sunt efectele adverse?

Orice intervenție chirurgicală are riscuri. Complicațiile majore după liposucția cervicală sunt foarte rare deoarece pacientul este evaluat amănunțit la consultul preoperator. Cele mai frecvente reacții adverse sunt edemele și vânătăile ce se resorb în 1-7 zile, dacă se menține pansamentul compresiv și se aplică comprese reci, cu gheață.

Cât timp se mențin rezultatele liposucției cervicale?

Această intervenție chirurgicală va oferi un ten cu aspect odihnit și cu o simetrie perfectă a chipului. Rezultatele durează între 5 și 10 ani, iar dacă pacientul acordă o îngrijire specială feței acestea pot dura și mai mult.