PROGRAMARE

Liposucția cu radiofrecvență

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Liposucția cu radiofrecvență

Liposucția asistată de radiofrecvență (cunoscută și sub denumirea de RFAL sau BodyTite și FaceTite) este o procedură relativ nouă, minim invazivă, care folosește energia termică pentru a promova strângerea pielii, dar și pentru a elimina grăsimea nedorită. Folosirea undelor de radiofrecvență poate completa tehnicile tradiționale de liposucție dizolvând grăsimea și inducând producția de elastină si colagen pentru o piele mai fermă.

Cum se desfășoară liposucția cu radiofrecvență? 

Liposucția asistată de radiofrecvență se efectuează sub anestezie locală. Chirurgul face o incizie mică în zona ce urmează a fi tratată și introduce un electrod care transmite radiofrecvență. Undele de radiofrecvență sunt ghidate în sus, prin țesutul gras, folosind un alt electrod al cărui rol este acela ca zona tratată să nu se încălzească prea mult. Pe măsură ce undele de radiofrecvență lichefiază grăsimea, aceasta este aspirată imediat din corp cu ajutorul unei canule. Undele de radiofrecvență stimulează, de asemenea, producerea de colagen sub piele, făcând zona tratată să pară mai fermă și mai tonifiată.

 

Care sunt avantajele liposucției RFAL? 

Unul dintre principalele beneficii ale liposucției asistate de radiofrecvență este faptul că este minim invazivă, necesitând doar incizii foarte mici. Deoarece procedura este minim invazivă, cicatricea este, de asemenea, minimă iar șansele de infecție reduse. De asemenea, pacientul prezintă mai puține vânătăi, durere și / sau disconfort în perioada de recuperare. Un alt avantaj al RFAL este acela că medicul poate ghida canula mai precis decât în liposucția tradițională, ceea ce face procedura utilă pentru tratarea mai multor probleme. Undele de radiofrecvență nu numai că dizolvă grăsimea nedorită, dar promovează și producerea de colagen și reduce aspectul de celulită. Acest lucru este deosebit de eficient în zone precum abdomen inferior, flancuri. Eficiența rezultatelor acestei proceduri va determina ca aspectul fizic al pacientul să fie mai tonifiat. Alte avantaje ale RFAL sunt: 

- procedura poate fi făcută sub anestezie locală sau sedare ușoară;

- nu necesită internare peste noapte ;

- perioada de recuperare este scurtă : 1 până la 3 zile. Majoritatea pacienților își pot relua activitățile de zi cu zi chiar a doua zi după procedură;

- reduce considerabil depozitele de grăsime și redă fermitate pielii;

- canulele de mici dimensiuni reduc șansa de a dezvolta un aspect final neuniform;

Ce zone ale corpului pot fi tratate cu ajutorul liposucției cu radiofrecvență? 

RFAL poate fi folosită pe mai multe zone ale corpului, inclusiv zona bărbiei, gâtului, brațelor, coapselor, sânilor ( bărbați), feselor, genunchilor, șoldurilor și abdomenului.

Cine este un candidat bun pentru liposucția RFAL?

Candidații ideali pentru RFAL sunt, în general, pacienți cu o stare generală bună de sănătate, dar care au zone cu depozite de grăsimi localizate, rezistente la dietă și exerciții fizice. Deși liposucția asistată de radiofrecvență reduce grăsimea corporală, nu este o intervenție chirurgicală de scădere în greutate, iar pacienții supraponderali nu sunt, în mod obișnuit, candidații potriviti pentru aceasta procedură.