Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Marirea buzelor cu acid hialuronic

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Marirea buzelor cu acid hialuronic

Zona buzelor este o parte extrem de importantă când vine vorba de îmbunătățirea esteticului facial, iar majoritatea femeilor îşi doresc buze pline, voluptoase şi cu un contur perfect.

Ce este acidul hialuronic și care este rolul său?

Acidul hialuronic este o moleculă compusă în mare parte din zaharuri, prezent in mod natural in piele, având un rol esenţial în refacerea şi regenerarea pielii. Funcția sa principală este de a reține apă pentru a menține țesuturile bine lubrifiate și umede, iar aspectul pielii este îmbunătăţit prin menţinerea elasticităţii, fermităţii şi a hidratării. O dată cu înaintarea în vârstă volumul de acid hialuronic scade din epidermă, buzele sunt afectate şi ele, îşi pierd fermitatea, iar în timp devin prea înguste. Colțurile buzelor coboară, iar pe buza superioară pot apărea linii verticale cunoscute sub denumirea de „ridurile fumătorului”.

Despre procedură

Remodelarea buzelor este una dintre cele mai solicitate proceduri într-o practică cosmetică, iar realizarea intervenţiei se realizează prin injectarea acidului hialuronic în straturile medii ale pielii din buze sau din jurul buzelor, folosind un ac foarte subțire care reduce la minim riscul de vânătăi. Tehnica este folosită pentru a crea artistic „buze perfecte” și plăcute din punct de vedere estetic. Procedura este sigură și complet reversibilă, acidul hialuronic fiind un produs 100% biodegradabil.

Efectele majore ale intervenţiei

  • Mărirea buzelor - acidul hialuronic măreşte perfect buzele, producând un efect natural;
  • Întinerirea și modelarea buzelor - un efect imediat datorită modificări conturului buzelor;
  • Fermitate tinerească - buzele devin perfect hidratate și mai cărnoase;
  • Reducerea ridurilor fine și profunde - un efect de întinerire imediată a buzelor și a zonelor înconjurătoare;
  • Culoare intensă și proaspătă - după regenerare, buzele vor avea o nuanță roșiatică sănătoasă.

Recuperarea după procedură

Intervenţia durează aproximativ 30 de minute, iar după procedură buzele devin moi și elastice, mai pline, cu un contur atrăgător și cu un aspect vizibil întinerit. În urma procedurii uneori pot apărea mici umflături și roşeaţă, însă aceste simptome dispar după 1-3 zile. Efectele se menţin în general între 9 şi 12 luni, durata efectului acidului hialuronic injectat variază în funcţie de capacitatea naturală a fiecarei persoane de a produce acid hialuronic propriu, de metabolismul fiecăruia şi de modul şi gradul de hidratare.