Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Mituri despre rinoplastie

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Mituri despre rinoplastie

Ce tipuri de rinoplastie practicăm?

Într-un articol anterior spuneam că rinoplastia lichidă este o metodă minim invazivă de remodelare a nasului, prin injectarea acidului hialuronic. Spre deosebire de rinoplastia clasică, pe care o practicăm, de asemenea, la OminiClinic, rinoplastia lichidă vine cu avantajul de a avea o perioadă de refacere mai scurtă. În același timp, pacientul va resimți un disconfort mai mic în timpul realizării procedurii, iar zona poate fi corectată cu o precizie mai mare.

Mituri despre rinoplastie

Tocmai pentru că vorbim despre o procedură extrem de populară și tot mai frecvent folosită, au apărut și o serie de informații mai mult sau mai puțin corecte despre aceasta. Urmează să le dezbatem mai jos:

Rinoplastia este o intervenție medicală pentru pacientele de sex feminin

Fals. Într-adevăr, avem de a face cu un număr mult mai mare de femei care apelează la intervenția de rinoplastie în comparație cu bărbații, însă rinoplastia nu este o intervenție dedicată doar femeilor. Ba din contra, tot mai multe persoane de sex masculin apelează la rinoplastie, așa cum ne arată și statisticile.

Rinoplastia este o intervenție simplă

Fals. Rinoplastia este una dintre cele mai complexe operații estetice pentru că nasul este un organ cu sensibilitate crescută, iar în timpul intervenției, medicul chirurg trebuie să acorde o atenție sporită la nivelul oaselor și cartilajelor, dar și la simetria feței. În urma intervenției, nasul trebuie să fie în perfectă armonie cu restul elementelor feței.

Semnele de învinețire din jurul ochilor care survin în urma intervenției de rinoplastie indică o greșeală din partea medicului chirurg

Fals. Explicația? Este important să reținem că remodelarea nasului implică o procedură la nivelul cartilajelor care formează vârful nasului, a septului și a oaselor nasului. Rinoplastia clasică are ca efect și diferite traumatisme la nivelul ţesuturilor vecine, cum poate fi exemplul pleoapei inferioare. Așa pot fi explicate și semnele de învinețire din jurul ochilor, care vor trece însă într-o perioadă scurtă de timp care diferă de la pacient la pacient.

Rinoplastia este o intervenție extrem de dureroasă

Fals. De fapt, în cazul rinoplastiei, intervenția în sine nu presupune durere. Însă aici trebuie să avem în calcul și disconfortul ulterior pe care fiecare pacient îl resimte după trezirea din anestezie. Pentru a avea parte de un proces de vindecare cât mai rapid, pacienții trebuie să respecte cu exactitate indicațiile primite de la medicul chirurg.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.