Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Mituri despre Tummy Tuck

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Mituri despre Tummy Tuck

Pentru bărbați și femei,deopotrivă,un abdomen plat și tonifiat este sinonimul unui abdomen sănătos și atractiv. Genetica, sarcina, fluctuațiile în greutate , dar și un stil de viață dezorganizat, dezechilibrat sunt factori care pot influența aspectul acestuia.

Chirurgia abdomenului, de altfel cunoscută în limbaj medical ca abdominoplastie, este o intervenție chirurgicală frecvent solicitată ce are ca scop final eliminarea excesului de grăsime și piele pentru a obține un abdomen plat, sculptat.

La fel ca în cazul multor alte tratamente/ proceduri/ intervenții chirurgicale, Tummy Tuck a atras, de-a lungul timpului, apariția numeroaselor mituri. Astfel, în cele ce urmează, vom prezenta o listă cu cele mai frecvente preconcepții referitoare la acest tip de intervenție.

 

1. “ Tummy Tuck este o procedură de scădere în greutate”

 

Una dintre cele mai frecvente preconcepții pe care le au pacienții cu privire la Tummy Tuck este că aceasta este o intervenție chirurgicală destinată celor care își doresc să scape de o pierdere substanțială în greutate. 

Abdominoplastia nu este o procedură bariatrică, ea fiind recomandată pacienților cu o condiție fizică bună care își doresc o remodelare abdominală. Astfel, vor fi îndepărtate grăsimea și pielea în exces de la nivelul abdomenului, fără a cauza o scădere substanțială în greutate. Înainte de a efectua acest tip de intervenție, este recomandat ca timp de cel puțin 6 luni zile, greutatea corporală să se mențină stabilă. Eventualele fluctuații în greutate pot determina inversarea rezultatelor abdominoplastiei.

 

2. “ Poți obține rezultatele Tummy Tuck doar cu ajutorul dietei și exercițiilor? ”

 

Atât dieta alimentară, cât și exercițiile fizice sunt, într-adevăr, cele mai eficiente instrumente pentru a scădea în greutate și pentru a-și menține un tonus bun.

Cu toate acestea, dieta și exercițiile fizice au propriile limite în ceea ce privește obținerea rezultatului dorit deoarece, de multe ori, depozitele de grăsime, respectiv excesul de piele , nu pot fi înlăturate în totalitate, necesitând și o intervenție chirurgicală. Acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, în urma unei sarcini sau a unei scăderi masive în greutate.

 

3. “ Tummy Tuck este o procedură doar pentru femei”

 

Timp de ani buni, abdominoplastia a fost o procedură chirurgicală extrem de populară în rândul femeilor, abordată, mai ales, din cauza schimbărilor ireversibile rezultate în urma sarciniii și nașterii. Chiar dacă această intervenție este abordată de către femei pentru a-și restaura forma și conturul abdomenului, bărbații nu ezită, la rândul lor, o abordare în vederea reconturării abdomenului. La fel ca în cazul femeilor, o pierdere semnificativă în greutate poate lăsa în urmă depozite de grăsime sau exces de piele ce nu pot fi înlăturate doar cu ajutorul dietei și exercițiilor fizice.

Așadar, fie că vorbim despre femei, fie că vorbim despre barbati, Tummy Tuck este procedura care îi va ajuta să își redefinească abdomenul mult visat. 

 

4. “ Tummy Tuck se adresează doar unei categorii de vârstă”

 

Atunci când vorbim despre abordarea chirurgicală plastică, vârsta este doar un număr. Nu există o restricție de vârstă pentru a putea apela la remodelarea abdominală, ci există o serie de factori care vor fi luați în considerare de către chirurgul estetician în determinarea posibilității efectuării acesteia. 

 

Candidatul ideal este :

- un pacient sănătos, de preferat, nefumător – fumatul poate inhiba procesul de vindecare. Este recomandat ca timp de 2 luni înainte și după intervenție să se renunțe la acest obicei;

- un pacient cu o greutate corporală stabilă;

- realist cu propriile așteptări.

 

Prețul actual al acestei proceduri poate fi accesat aici : https://www.ominiclinic.ro/preturi.html#id45