Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Îngrijirea pielii

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Îngrijirea pielii

O îngrijire optimă a pielii și un stil de viață sănătos pot ajuta la întârzierea procesului de îmbătrânire și la prevenirea apariției diverselor probleme ale pielii. O piele sănătoasă, frumoasă și cu aspect tânăr, sunt principalele obiectivele pe care pacienții le stabilesc și le prezintă în cadrul unei prime consultații.

Care sunt factorii ce contribuie la sănătatea pielii?

Existența numeroșilor factori care contribuie la sănătatea pielii vor conduce către o abordare complexă pentru ca pielea să arate cât mai bine.

Unul dintre cele mai importante moduri de a avea grijă de piele este protejarea acesteia de soare. Expunerea excesivă la soare poate conduce la apariția ridurilor, petelor pigmentare și altor probleme ale pielii, motiv pentru care este recomandată folosirea unei protecții solare cu spectru larg, cu un SPF de cel puțin 15. 

De asemenea, este indicată și evitarea expunerii la soare în intervalul orar 10:00 – 16:00, atunci când razele UV sunt cele mai puternice.

Este alimentația un considerent important ?

O dietă sănătoasă va ajuta pielea să se mențină luminoasă și sănătoasă. Consumul de fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și o hidratare corespunzătoare sunt factori importanți ce aduc beneficii relevante pielii. De asemenea, includerea alimentelor bogate în antioxidanti o vor ajuta să combată daunele cauzate îmbătrânire, de expunerea la soare și poluarea din mediul înconjurător.

Hidratarea este un factor esențial pentru sănătatea pielii. Pe lângă produsele cosmetice cu specific de hidratare, consumul de lichide contribuie la transportul de oxigen și nutrienți către celulele pielii, favorizând, totodată eliminarea toxinelor. Un deficit de lichide va duce la o piele uscată, predispusă apariției ridurilor.

Care sunt cei mai importanți pași în îngrijirea zilnică ?

În mod evident, curățarea pielii în mod regulat este extrem de importantă. Utilizare unei ape micelare, dar și a unor geluri de curățare și exfoliere, vor ajuta la îndepărtarea impurităților și a  celulelor moarte de la suprafața pielii. Procesul de curățare trebuie să fie efectuat cu blândețe pentru a nu irita/ agresa/ răni pielea. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului, motiv pentru care rutina de îngrijire a acesteia trebuie să beneficieze de toată atenția. Este recomandat ca ingredientele produselor de îngrijire sa fie naturale, evitând produsele care conțin compuși chimici, parfumuri și parabeni.

Un alt aspect important, de care va trebui să țineți cont este efectuarea constantă a tratamentelor faciale. Acestea reușesc să curețe pielea și porii în profunzime, având efect și în menținerea unui ten tânăr, luminos și hidratat. Tratamentele faciale sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui tip de ten.

Tot la acest capitol, vom include și tratamentele injectabile cu acid hialuronic sau toxina botulinică. Acestea ajută la conturarea și restructurarea pielii, volumizarea și redarea tonusului facial.

Exercițiile fizice obișnuite nu numai că vor menține un corp sănătos și puternic, dar pot face minuni și pentru piele. Astfel, circulația sangvină este stimulată în întregul corp, contribuind la transportarea oxigenului și a nutrienților către celule. 

Pielea reprezintă o barieră de protecție a organismul împotriva invaziei de microbi, bacterii și  alte posibile pericole ale mediului înconjurător, iar o îngrijire corespunzătoare a acesteia este un pas esențial în menținerea unui aspect tanar, frumos și sănătos !

 

Întreaga noastră listă de prețuri pentru tratamentele disponibile în cadrul clinicii, poate fi accesată aici: https://www.ominiclinic.ro/preturi.html