Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Operatia de reducere a sanilor: inainte sau dupa nastere?

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Operatia de reducere a sanilor: inainte sau dupa nastere?

Din momentul pubertatii pana la maturitate, sanii unei femei capata o importanta din ce in ce mai mare, atat fizic cat si emotional. Si daca unele femei sunt multumite de forma si marimea sanilor lor, altele din contra isi doresc sani mai mici sau mai ridicati.

Multe din operatiile estetice de micsorare si ridicare a sanilor se datoreaza disconfortului cauzat la nivelul spatelui si gatului, aspectului inestetic si dificultatilor in alegerea hainelor care sa se potriveasca.

Multi doctori sfatuiesc femeile sa recurga la astfel de interventii dupa ce au nascut deja sau daca nu planuiesc sa ramana insarcinate in viitor, dar multe paciente prefera sa nu astepte. In special atunci cand marimea si gradul de ptoza (lasare) sunt foarte mari, creaza probleme de sanatate si complexe sau stari de nemultumire de sine.

Recomandarea de a recurge la operatii estetice de micsorare a sanilor dupa nastere se datoreaza aspectelor care intervin o data cu sarcina si ulterior, alaptarea. Forma si dimensiunile sanilor sufera schimbari naturale in aceste perioade, dar pentru fiecare femeie schimbarea este diferita. Pentru unele femei, dupa sarcina sanii se subtiaza foarte mult, pentru altele, raman mari, dar lasati.

Si pentru ca toate femeile sunt diferite, alegerea unei operatii de micsorare a sanilor nu trebuie luata decat impreuna cu un doctor specialist dupa un control medical. Pentru fiecare femeie, indicatiile pot fi diferite si de asemenea, rezultatele urmarite sunt individuale fiecarei paciente.