Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Prevenirea apariției ridurilor : acid hialuronic vs. toxină botulinică

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Prevenirea apariției ridurilor : acid hialuronic vs. toxină botulinică

Prevenirea apariției ridurilor se poate realiza prin folosirea tratamentelor injectabile cu efecte puternice care țin până la câteva luni.

Care sunt cauzele apariției ridurilor?

Acestea sunt o parte naturală a procesului de îmbătrânire, fiind mai proeminente pe pielea expusă la soare: față, gât și mâini. Ultravioletele grăbesc procesul natural de îmbătrânire, fiind cauza principală a ridurilor precoce. Expunerea la lumina UV descompune țesutul conjunctiv al pielii - fibre de colagen și elastină.

Deși genetica determină în principal structura și textura pielii, expunerea la soare este o cauză majoră a apariției ridurilor. Acest aspect mai depinde și de o altă serie de factori precum: Vârsta - pe măsura înaintării în vârsta, pielea devine mai flască și mai fragilă.

Producția scăzută de uleiuri naturale usucă pielea și o face să pară mai ridată. Grăsimea din straturile mai profunde ale pielii se diminuează și determină o creștere a laxității. Fumatul - poate accelera procesul de îmbătrânire normală al pielii. Repetitivitatea expresiilor faciale - mișcările și expresiile faciale repetate, cum ar fi încruntarea sau zâmbetul, conduc, de asemenea, la apariția liniilor fine și a ridurilor de expresie.

La ce proceduri nechirurgicale minim invazive pot apela pentru a preveni apariția acestora?

Recomandările medicale de specialitate cele mai potrivite cazului dvs. individual sunt oferite de către medicul estetician care va efectua o examinare medicală. Astfel, în funcție de nemulțumirile si dorințele dumneavoastră, vom stabili care sunt cele mai indicate proceduri estetice.

Denumite generic “Fillers”, toxina botulinica (Botox®) și acidul hialuronic sunt cele mai utilizate substanțe în tratamentele faciale, cu acțiune și scopuri diferite. Acidul hialuronic are rolul de a umple și reface colagenul la nivelul liniilor feței afectate: din jurul gurii, șanțuri nazolabiale sau cele de pe obraji.

Acesta este foarte bine tolerat de organism datorită formulei naturale pe care se bazează, astfel încât șansele de respingere de către organism sunt spre zero. Efectul acestui tratament injectabil este nu doar de diminuare a ridurilor, dar și de redare a prospețimii și strălucirii tenului, prin hidratare și revitalizare.

Toxina botulinică - Botox® - produce o îmbunătățire a contracției mușchilor faciali, contribuind la relaxarea și diminuarea vizibilă a ridurilor de expresie. Cel mai adesea prin injectarea acesteia sunt îndepărtate liniile de pe frunte, din colțul ochilor, din lateralul nasului și liniile verticale dintre sprâncene. Cu ajutorul acestui tratament injectabil, putem preveni apariția și adâncirea ridurilor „dinamice” din timpul expresiilor faciale.

Sunt dureroase tratamentele injectabile?

Atât în cazul tratamentelor cu toxină botulinică ( Botox®), cât și în cazul celor cu acid hialuronic, aplicarea nu este dureroasă. Doar în unele cazuri se recomandă o anestezie locală. 

Cum se desfășoară injectarile și cât timp durează efectele acestora?

Procedura se realizează prin injectarea cu un ac foarte subțire asupra zonelor în care se dorește reducerea ridurilor. Tratamentele injectabile se efectuează în cabinet, cu programare, și durează între 10-20 de minute. Efectul este de până la 6 luni, fiind necesară repetarea periodică pentru a menține aspectul dorit. O dată cu trecerea timpului, cantitatea de produs utilizat poate fi redusă. Întreaga noastră listă de prețuri pentru tratamentele injectabile, o regasiți aici: https://www.ominiestetica.ro/preturi.html#id19