Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Recomandări în cazul blefaroplastiei

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Recomandări în cazul blefaroplastiei

Când alegem să efectuăm blefaroplastia?

Blefaroplastia poate fi recomandată în numeroase cazuri. Intervenția are scopul de a îmbunătăți aspectul pielii și de a preveni procesul de îmbătrânire manifestat prin scăderea elasticității și grosimii pielii.

Principalele recomandări ale acestui tip de intervenție chirurgicală se aplică în cazul :

- pleoapelor căzute, care împiedică ochii să se deschidă complet, determinând scăderea acuității vizuale

- excesului de piele la nivelul pleoapele inferioare

- apariției „pungilor” la nivelul pleoapelor inferioare.

Ce reprezintă blefaroplastia și câte categorii sunt ?

Liftingul pleoapelor este o intervenție chirurgicală care are rolul de a îndepărta excesul de piele, mușchi sau grăsime de pe pleoapele superioare sau inferioare, fiind una dintre cele mai populare proceduri în topul intervențiilor chirurgicale faciale pentru care optează pacienții noștri. În cadrul OminiClinic Iași vă punem la dispoziție efectuarea tuturor celor trei tipuri:

- blefaroplastia superioară,

- blefaroplastia inferioară,

- blefaroplastia superioară și inferioară cu cantopexie.

Cine este un bun candidat pentru o astfel de intervenție ?

Cel mai important factor în determinarea necesității medicale a chirurgiei pleoapelor se bazează pe constatările subiective sau pe simptomele pacientului. De obicei, un pacient va ști deja dacă pleoapele provoacă probleme în activitățile sale de viață de zi cu zi, cum ar fi: cititul, condusul, oboseală la nivelul ochilor sau dureri de cap. În plus față de ceea ce acuză pacientul în mod subiectiv, există, de asemenea, constatările obiective ale medicului chirurg.

În timpul primei consultații veți discuta împreună cu acesta despre nemulțumirile, dorințele și așteptările dvs., în vederea stabilirii tuturor detaliilor operatorii. Remodelarea estetică a pleoapei este preferată, în general, după vârsta de 35-40 de ani, dar există cazuri în care aspectul îmbătrânit al pleoapelor se manifestă și mai devreme. Operația este recomandată atât pentru femei, cât și pentru barbati, iar rezultatele intervenției sunt de întinerire cu cca. 10 ani. Această intervenție poate fi efectuată independent sau ca o succesiune a unui lifting facial în vederea completării rezultatului.

Cum se efectuează intervenția și ce costuri poate genera ?

Intervenția se realizează sub anestezie loco-regională sau generală (depinde de pacient), iar recuperarea este rapidă. Operația durează cca. 1-2 ore, refacerea va fi vizibilă după aproximativ 5-7 zile, iar plasarea cicatricilor în pliurile naturale ale pielii, le vor face aproape invizibile. La OminiClinic Iași, prețul actual al blefaroplastiei variază în funcție de zona asupra căreia se va efectua intervenția. Întreaga noastră listă de prețuri, actualizată, o regăsiți aici : https://www.ominiestetica.ro/preturi.html#id10

Care sunt recomandările în perioada postoperatorie?

Reluarea activității socio-profesionale se poate face după 3-4 zile postoperator. Protejarea de radiatia solară este indicată pentru aproximativ 3 luni, fiind recomandată purtarea ochelarilor de soare în primele luni de la operație.