Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Recuperarea după rinoplastie

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Recuperarea după rinoplastie

Despre rinoplastie

Despre rinoplastie spuneam că este intervenţia chirurgicală de remodelare a nasului în scop medical sau estetic. Şi ca orice intervenţie chirurgicală, recuperarea după rinoplastie necesită timp de refacere şi presupune respectarea cu stricteţe a unor recomandări primite din partea medicului.

Pentru că rinoplastia este o intervenţie care se realizează sub anestezie locală sau generală, un prim pas pe care pacientul ar trebui să-l urmeze este odihna până la trecerea efectelor anestezicului.

În cele mai multe cazuri, recuperarea după rinoplastie poate dura în jur de două – trei săptămâni, iar pacientul trebuie să știe că în primele luni după operaţie este recomandat să se respecte cu stricteţe sfaturile chirurgului plastician:

  • Imediat după operație, e necesar ca pacientul să utilizeze comprese cu gheață aplicate în zona ochilor, care îl ajută la reducerea umflăturilor în urma intervenției. Dacă este necesară curăţarea nasului, se recomandă folosirea unor beţişoare pentru urechi, însă cu foarte mare atenţie şi de obicei, urmându-se îndeaproape recomandările primite de la medic.

  • Trebuie evitată, totodată, expunerea la soare, deoarece pielea nasului este foarte sensibilă. Dacă totuși nu se poate evita în totalitate, se recomandă utilizarea cremelor cu protecție solară cu factor ridicat.

  • E recomandat să renunţaţi la activităţile fizice solicitante.

  • Nu este recomandată purtarea ochelarilor.

  • E necesară prezentarea la controalele periodice conform indicaţiilor primite de la medic

  • E recomandată evitarea oricărui fel de traumatism la nivelul nasului în prima lună după intervenție

Alte informaţii pe care pacienții ar mai trebui să le rețină legate de recuperarea după rinoplastie ar fi faptul că perioada de spitalizare este de o singură zi, iar acesta și-ar putea relua activităţile fizice cotidiene după aproximativ o săptămână de la efectuarea operaţiei. Medicul chirurg va recomanda și un tratament postoperator care presupune administrarea de antibiotice, pentru a opri în acest fel o eventuală dezvoltare a infecţiilor.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.