Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Rinoplastia lichida – metoda minim invazivă de remodelare a nasului

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Rinoplastia lichida – metoda minim invazivă de remodelare a nasului

Rinoplastia lichida – metoda minim invazivă de remodelare a nasului

 

În ultimii ani, datorită evoluției tehnologiei inclusiv în domeniul medical, se observă o creștere a interesului pacienților pentru procedurile estetice minim invazive. Aici putem încadra și rinoplastia lichidă – metoda minim invazivă de remodelare a nasului, care diferă de cea clasică prin mai multe aspecte.

În cadrul rinoplastiei lichide folosim acid hialuronic injectabil pentru o remodelare care, astfel, are loc mult mai facil. La fel ca în cazul altor operații minim invazive, perioada de refacere este semnificativ mai scurtă, vorbim de un disconfort mai mic în timpul realizării procedurii și zona poate fi corectată cu o precizie mult mai mare.

Tocmai pentru că vorbim de o procedură minim invazivă, rinoplastia injectabilă este o alternativă excelentă în raport cu chirurgia plastică și este recomandată pacienților care vor să îmbunătățească forma nasului, să restabilească simetria acestuia sau pacienților care au făcut o rinoplastie clasică și doresc mici corecturi.

Procedura se realizează doar după aplicarea unei creme cu anestezie, cu aproximativ 20 de minute înainte. Spre deosebire de rinoplastia tradițională, în cazul rinoplastiei lichide, pentru că este o metodă minim invazivă, nu are loc o anestezie generală. Astfel, pacientul, fiind conștient pe toată durata procedurii, poate să observe toate etapele acesteia.

Fillerele (însemnând, de obicei, acid hialuronic) sunt injectate fie în scopul măririi punții, fie pentru mici ajutări în urma operației clasice. De exemplu, prin rinoplastia lichidă s-ar putea interveni corectiv la nivelul micilor denivelări apărute ca urmare a rinoplastiei clasice, evitându-se astfel o a doua operație, de revizie.

Chiar și o metodă minim invazivă ca rinoplastia lichidă vine cu mici dezavantaje. În cazul acesta, pacientul trebuie să aibă în vedere că din cauza naturii temporare a fillerelor, este recomandat ca procedura să se repete la o perioadă de aproximativ 18 luni, uneori chiar mai repede de atât, în funcție de fiecare pacient în parte.

Rinoplastia lichidă aduce, însă, rezultate extrem de armonioase la nivelul feței și un look natural.