Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Scapă de transpirația excesivă printr-un tratament minim invaziv

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Scapă de transpirația excesivă printr-un tratament minim invaziv

 Transpirația este mecanismul natural al organismului prin care acesta își controlează temperatura optimă interioară. Cu toate acestea, procesul poate deveni supărător sau chiar jenant atunci când efectele sunt vizibile pentru cei din jur, în cazul transpirației excesive.

 1% din întreaga cantitate de transpirație produsă de organism apare sub braț. Cantitatea de transpirație care se produce într-o anumită zonă a pielii depinde de numărul de glande sudoripare existente în respectiva zonă. Față de axilă, de exemplu, pe palme există de trei ori mai multe glande, doar că în această zonă transpirația se evaporă mai lent. Cât de mult transpirăm depinde de nivelul de antrenament fizic, de haine sau de vreme. Fiecare organism transpiră, scopul este de a se regla temperatura corporală și pentru a se proteja împotriva supraîncâlzirii. Transpirația normală nu este un simptom de boală. Cu anii, glandele sudoripare devin mai puțin active.

Cauzele transpirației excesive

 În mod fiziologic, medicii specialiști sunt de părere că hiperhidroza poate fi provocată pe de o parte de căldura excesivă, iar pe de altă parte de emoții puternice. Există însă și posibilitatea ca această afecțiune să fie cauzată și de unele boli specifice cum este cazul diabetului. Pentru a scăpa de disconfortul hainelor umede sau a mirosului neplăcut, există un tratament minim invaziv care poate soluționa rapid această problemă fiziologică.

Tratament pentru transpirația excesivă

 Tratamentul minim invaziv care rezolvă problema transpirației excesive sau hiperhidroza este reprezentat de injectarea locală a toxinei botulinice, cunoscută în mod popular sub denumirea de „botox”. După această procedură terapeutică, transpirația se va reduce până la dispariție pentru o perioadă de până la 6-9 luni. Din acest motiv, pacienții care se confruntă cu hiperhidroza aleg să repete această intervenție de două ori pe an.

ominiclinic

Cum se desfășoară tratamentul?

 Întreaga procedură a tratamentului se desfășoară în cabinetul medicului specialist, sub anestezie locală, în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient. Printr-un ac foarte subțire, toxina botulinică se injectează în mai multe puncte de la nivelul axilei, având astfel rolul unui scut între terminațiile nervoase și glandele sudoripare. Este important de știut faptul că această intervenție poate fi efectuată și în alte zone ale corpului afectate de această problemă, cum ar fi la nivelul palmelor sau al tălpilor.

 Astfel, pentru pacienții aflați în căutarea unui tratament sigur și rapid pentru transpirația excesivă, indiferent de momentul anului, injectarea toxinei botulinice este soluția pe care o recomandăm. Întreaga procedură nu presupune durere sau efecte adverse după intervenție.


ominiclinic