Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Tot ce trebuie sa stii despre corectia ridurilor

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Tot ce trebuie sa stii despre corectia ridurilor

Ridurile au reprezentat dintotdeauna o problemă estetică de care majoritatea femeilor și bărbaților se feresc. Acestea afectează întreaga viață a unei persoane, schimbându-i fizionomia dintr-un ten fin într-unul lipsit de elasticitate și strălucire și cu aspect îmbătrânit. Prin tratamentul de corecție a ridurilor se rezolvă toate aceste probleme, acesta acționând la nivelul țesutului feței pentru un aspect revigorat.

Metode pentru corecția ridurilor

Corecția ridurilor reprezintă un tratament eficient și scurt, cu efecte de durată, asupra ridurilor de la nivelul feței. În funcție de tipul ridurilor, tratamentul pentru corecția acestora diferă prin substanțele folosite, astfel în cazul ridurilor de expresie, cauzate de stilul de viață sau înaintarea în vârstă, la nivelul șanțului sprâncenos, ochilor și frunții, tratamentul este reprezentat de injectarea botoxului (toxinei botulinică). Pentru ridurile statice cauzate de pierderea elasticității pielii sau expunerea tenului la diverși factori, precum vântul sau razele soarelui, tratamentul de corecție a ridurilor constă în injectarea acidului hialuronic și a hidroxiapatitei de calciu.

Cum se desfășoară tratamentul de corecție a ridurilor?

Corecția ridurilor se efectuează după evaluarea tipului de ten și al substanței necesare corectării ridurilor de pe suprafața acestuia. Tratmentul durează între 10 și 30 de minute și constă în injectarea substanței specifice tipului de riduri și tratamentului ales de către medic, respectiv toxina botulinică sau acidul hialuronic. Procedeul se realizează cu ace foarte subțiri și fine, la nivelul țesuturilor conjunctive ale feței.

Soluții pentru mai multe grupe de vârstă

Corecția ridurilor poate fi efectuată atât pentru tenul îmbătrânit, odată cu înaintarea în vârstă, cât și pentru reîmprospătarea pielii la nivelul ridurilor statice apărute înaintea vârstei de 30 de ani. În urma tratamentului de corecție a ridurilor, pielea primește un aspect mult întinerit, inclusiv în zone precum pomeți, obraji, bărbie, gât și decolteu.

Avantaje ale reîntineririi tenului cu tratamentul de corecție a ridurilor 

Avantajul principal al corecției ridurilor este redarea elasticității, strălucirii și iluziei de tinerețe a tenului. Din punct de vedere estetic, pielea devine mai strălucitoare și este împrospătată cu ajutorul acestui tratament, rezultatele fiind vizibile imediat și având efect între 3 și 6 luni. Alte avantaje ale tratamentului de corecție a ridurilor prin injectarea substanțelor menționate sunt: procedura nedureroasă, siguranța totală fără efecte asupra sănătății pacientului, durata intervenției de doar 10-30 de minute, precum și posibilitatea de reluare imediată a activității fără restricții asupra mișcărilor.

Perioada de recuperare

Refacerea după un tratament pentru corecția ridurilor este rapidă, eventualele umflături retrăgându-se după doar 2-3 zile de la efectuarea procedurii. În perioada imediat următoare intervenției se recomandă evitarea temperaturilor extreme și a expunerii îndelungate la soare.