Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Tratamente de reîntinerire facială

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Tratamente de reîntinerire facială

Sprâncenele lăsate, pleoapele lipsite de tonusul și fermitate și obrajii “goi” vor determina, de-a lungul timpului, apariția numeroaselor riduri la nivelul feței și gâtului. Aceste modificări sunt cele care pot conduce către a lua în considerare efectuarea unei întineriri faciale chirurgicale, inclusiv liftingul facial sau blefaroplastia. 

 

Factorul cheie în luarea deciziei efectuării unui lifting facial este momentul în care pielea feței și gâtului devine laxă, iar tratamentele de injectare cu toxina botulinică și acid hialuronic nu mai dau aceleași rezultate.

 

Care sunt opțiunile de întinerire facială?

 

Atunci când aveți în vedere tratamentele de întinerire facială, este important să aveți o colaborare cu un chirurg plastician, certificat , cu experiență care nu doar că înțelege procesul de îmbătrânire, dar poate determina și dacă va fi necesară o procedură noninvazivă sau invazivă pentru a obține rezultatele dorite.

Cele mai căutate proceduri includ întinerirea pleoapelor, lifting facial ( în general, după vârsta de 50 de ani ) și utilizarea unor tratamente faciale injectabile cu acid hialuronic și toxină botulinică.


 

Este potrivită blefaroplastia pentru mine ?

 

Întinerirea pleoapelor, cunoscută și sub denumirea de blefaroplastie reprezintă una dintre cele mai comune zone pe care pacienții își doresc să o întinerească. 

Pierderea de volum la nivelul feței duce la aspectul de ochi „căzuți”. Deoarece ochii sunt cea mai proeminentă caracteristică a structurii faciale, atunci când pacientul are în vedere întinerirea pleoapelor, este vital să nu se schimbe aspectul ochilor într-un mod dramatic.

 

Liftingul facial este potrivit pentru mine ?

 

Cel mai adesea, liftingul facial este necesar pentru a corecta pielea lăsată. Există multe tehnici utilizate pentru realizarea unui facelift, motiv pentru care nu putem sa nu subliniem suficient importanța alegerii unui chirurg plastician certificat, cu experiența specializat în întinerirea facială.

Liftingul facial este mult mai mult decât o întinerire facială ; atunci când este efectuată corect devine armonie facială. Iar pentru o armonizare facială completă, de cele mai multe ori, liftingurile sunt însoțite de chirurgia pleoapelor sau tratamente injectabile cu acid hialuronic si toxina botulinica. 

 

Am nevoie de toxina botulinica?

 

Toxina botulinica este un agent care blochează semnalele nervoase musculare, ducând la limitarea activității musculare țintă sau anularea contracției musculare. 

Dacă sunt prezente riduri specifice mobilității faciale, precum cele de la nivelul frunții, din jurul ochilor sau dintre sprâncene, acestea pot fi estompate cu ajutorul tratamentului injectabil cu toxină botulinică.

 

Fillerele sunt un real ajutor în tratarea ridurilor ?

 

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru pierde în mod natural grăsime. Acest lucru este evident mai ales la nivelul feței. Pierderea de grăsime este deosebit de evidentă la nivelul ochilor și a obrajilor. Injectarea acidului hialuronic ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor prin adăugarea de volum și plenitudine feței. Majoritatea fillere-lor funcționează prin refacerea nivelului de acid hialuronic din piele, fiind sigure și durabile. 

Cel mai adesea, acidul hialuronic este utilizat la reducerea semnelor precoce ale îmbătrânirii, ajutând la revolumizarea buzelor subțiri și netezirea pielii cu aspect ridat.