Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Volumizarea pometilor cu ajutorul acidului hialuronic

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Volumizarea pometilor cu ajutorul acidului hialuronic

De cele mai multe ori, volumizarea pomeților se realizează prin intermediul tratamentelor injectabile. Fillerele vin într-o varietate de formule, fiecare având avantajele și dezavantajele lor specifice. Cele mai frecvente și abordate tratamente injectabile cu acid hialuronic sunt Juvederem și Radiesse. 

 

Aceasta procedură estetică a fost concepută pentru a ridica pomeții, pentru a adăuga volum feței, dar și pentru a netezi liniile fine și ridurile, devenind, astfel, unul dintre cele mai populare tratamente de reconturare facială.


 

Acidul hialuronic este o substanță naturală ce se regăsește deja în piele; el ajută la menținerea tonusului și hidratării pielii. 

 

Totodată, acidul hialuronic injectabil este un produs care, injectat la nivelul feței sau corpului, va ajuta la netezirea liniilor fine și a ridurilor, îmbunătățirea simetriei și crearea de volum, structură sau dimensiune.

 

Principalele motive pentru care pacienții abordează din ce în ce mai mult acest tip de tratament, în scopul unei îmbunătățiri vizibile a aspectului și dimensiunii feței sunt:


 

1. Volumul facial pierdut din cauza vârstei

 

Pacienții observă că, pe măsură ce trec anii, obrajii încep să devină goi, căzuți. Acest lucru are loc din cauza faptului că pielea începe să își piardă din fermitate și elasticitate, iar contururile faciale încep să se „ascundă”. Revolumizarea pomeților și a contururilor faciale cu ajutorul acidului hialuronic vor restabili forma și aspectul natural și tânăr al feței .

 

2. Pliu nazolabial pronunțat

 

Pliul nazolabial, denumit și linii de zâmbet, reprezintă liniile asemănătoare unor paranteze care se întind de la nas pana la nivelul gurii. Odată cu înaintarea în vârstă, pierdem volum și fermitate, ceea ce va determina ca aceste pliuri nazolabiale să devină din ce în ce mai pronunțate. 

În funcție de tipul de acid hialuronic pe care îl alegeți, rezultatele tratamentului injectabil cu acid hialuronic se pot menține pe o perioada situată între 6 luni și 2 ani, în funcție de fiecare corp.

Pe parcursul timpului, acidul hialuronic începe să se dizolve și se metabolizează în propriul țesut.

Cu toate acestea, pentru a vă menține rezultatele, chirurgul dumneavoastră va repeta tratamentul la o anumită perioadă de timp, ajustând, după cum este necesar, cantitatea și tehnicile folosite, în vederea asigurării celor mai bune rezultate.

 

Atunci când selectați un medic estetician pentru a vă efectua tratamentele injectabile, acordați deciziei dumneavoastră același nivel de importanță și control pe care l-ați acorda pentru o procedură chirurgicală. Tratamentul de injectare este, totuși, o procedură medicală ce necesită instruire specifică, cunoștințe și abilități pentru a asigura un tratament sigur și cu rezultate naturale. Alegeți un medic estetician cu vaste cunoștințe de anatomie facială, precizie și o perspectivă estetică foarte bine dezvoltată. 

 

În funcție de tipul de produs și zonele tratate, în mod obișnuit, pacientul ar trebui să poată observa rezultatele imediat după finalizarea tratamentul de injectare. Unii pacienți prezintă ușoare vânătăi și edeme, dar acestea sunt temporare și ar trebui să se reducă vizibil în zilele următoare tratamentului. Pacientul se va putea întoarce la activitățile de zi cu zi imediat după tratament.