Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Tratamente anti-îmbătrânire - informații utile și recomandări

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Tratamente anti-îmbătrânire - informații utile și recomandări

Tratamentele anti-îmbătrânire fac parte din rutina de îngrijire a majorității femeilor trecute de vârsta de 30 de ani, folosite pentru întreținerea unui aspect fizic plăcut. Ce înseamnă, în detaliu, acest proces și care este cursul său firesc, informații despre momentul în care acesta devine necesar și pașii care trebuie urmați pentru o implementare corespunzătoare găsiți în articolul de mai jos. Tot aici veți afla informații despre cel mai nou dispozitiv de întinerire a pielii și care sunt principalele sale beneficii.

Îmbătrânirea pielii - un proces biologic natural

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman trece printr-o sumă de schimbări influențate deopotrivă de factori interni și externi lui. Este vorba despre un parcurs de îmbătrânire biologică, firească, naturală. Acest proces de transformare își manifestă efectele atât la interior, cât și la exterior, lăsând urme vizibile.

Unul dintre cele mai vizibil afectate organe este pielea. Cu trecerea timpului, producția de colagen și acid hialuronic scade, la fel și elasticitatea sa naturală. Toate acestea duc la formarea de șanțuri, cute sau pliuri, cunoscute în general sub denumirea de riduri.

Cauzele apariției semnelor de îmbătrânire sunt diverse, controlabile și necontrolabile. Printre cele mai frecvente se numără înaintarea propriu-zisă în vârstă, expresiile faciale, expunerea la radiații ultra-violete (soarele), diverse vicii, ca fumatul și alcoolul.

Cercetările științifice din domeniul dermatologic, susținute de progresul tehnologic, au conceput o serie de soluții pentru întârzierea apariției semnelor de îmbătrânire, care au la bază fie prevenția, fie tratarea acestora.

ominiclinic

Ce sunt, cum funcționează și de când trebuie folosite tratamentele anti-îmbătrânire?

Tratamentele anti-îmbătrânire sunt soluții medicale menite să prevină, respectiv să încetinească procesul vizibil de îmbătrânire. Acestea mențin nivelul optim al colagenului, respectiv al acidului hialuronic cu scopul de a păstra elasticitatea și fermitatea pielii.

În funcție de vârsta pacientei, dar și de stadiul procesului de îmbătrânire, se recomandă diferite tratamente menite să conducă spre rezultatul dorit. Printre cele mai frecvent utilizate se numără cremele și substanțele cosmetice sau terapeutice, respectiv numeroase proceduri invazive care acționează la nivelul dermului.

Odată cu primele semne ale îmbătrânirii ce apar în jurul vârstei de 20 de ani, se recomandă diverse metode de prevenție. După împlinirea vârstei de 30-40 de ani, se face trecerea la tratamentele propriu-zis destinate încetinirii procesului de îmbătrânire, ajustându-se periodic complexitatea lor.

Procedurile invazive sunt recomandate după vârsta de 30 de ani, reprezentând soluția pentru ridurile deja formate, mai profunde. Datorită acțiunii lor în straturile de sub derm, acestea contribuie la reînnoirea subdermică și produc rezultate eficiente, de lungă durată.

Orice decizie legată de acest subiect trebuie luată împreună cu medicul specialist, în urma unei consultații minuțioase.

Morpheus8 - tehnologia inovatoare a momentului

Dispozitiv invoator în tratamentele destinate întineririi pielii, Morpheus8 este cea mai nouă tehnologie folosită în îndreptarea liniilor fine, a ridurilor, cicatricilor acneice și a tonusului general al pielii. Utilizarea acestuia stimulează producția de colagen în straturile din profunzimea dermului, regenerând blocurile de construcție ale acestei zone, generând un proces natural anti-îmbătrânire.

ominiclinic

Cum funcționează Morpheus8?

Aparatul combină energia benefică în tratamentele anti-îmbătrânire a undelor cu frecvență radio fracționată cu o matrice prevăzută cu pini ce pătrund controlat în derm cu ajutorul unui sistem de penetrare programabilă a adâncimii, determinând regenerarea colagenului și revigorarea elasticității pielii.

Care sunt zonele unde se poate aplica tratamentul cu acest dispozitiv?

Morpheus8 este destinat anumitor zone ale corpului cum ar fi zona feței și cea a gâtului, zona abdominală și cea a spatelui, respectiv cea a picioarelor, genunchilor și a coatelor.

Câte ședințe de tratament sunt necesare?

Recomandările generale conduc către 2-3 ședințe de tratament, dispuse la cca. o lună distanță una de cealaltă.

Înainte de începerea tratamentului, medicul specialist va realiza, în urma unui consult detaliat, un plan personalizat pentru fiecare pacientă, bazat pe nevoile și obiectivele acesteia.

Care sunt rezultatele așteptate?

Rezultatele așteptate în urma utilizării acestei tehnologii includ reducerea porilor măriți la nivelul feței și a gâtului, a ridurilor, liniilor adânci și a vergeturilor.

În cât timp sunt vizibile rezultatele?

Rezultatele tratamentului realizat cu Morpheus8 sunt vizibile imediat după prima ședință de tratament, cu îmbunătățiri constante în timp, și un maxim raportat la aproximativ 8 săptămâni după tratament.

ominiclinic