Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Cum Decurge Procedura de Remodelare Abdominală

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Cum Decurge Procedura de Remodelare Abdominală

Ce înseamnă remodelarea abdominală

Dacă anul acesta ți-ai propus să scazi în greutate, există și câteva intervenții chirurgicale care te pot ajuta în sensul acesta. Amintim acum remodelarea abdominală - abdominoplastia, metoda de îndepărtare chirugicală de la nivelul abdomenului nu doar a surplusului de grăsime, dar și a surplusului de piele. Metoda, care poate fi aplicată doar la nivelul abdomenului inferior sau nivelul celui superior, este eficientă cu atât mai mult cu cât este completată de liposucționarea flancurilor laterale. În acest fel, rezultatele sunt mai eficiente datorită aspectului uniform al pielii astfel obținut.

Cui îi este recomandată remodelarea abdominală

Abdominoplastia este recomandată persoanelor care își doresc scăderea în greutate și pentru care exercițiile fizice nu mai sunt eficiente în acest scop. Au nevoie, așadar de un ajutor mai rapid și eficient. Mai mult de atât, în urma remodelării abdominale mușchii lor vor reveni la tonusul normal.

Cui nu îi este recomandată remodelarea abdominală

Există totuși și cazuri în care abdominoplastia nu este recomandată. Astfel de excepții le reprezintă femeile însărcinate sau care intenționează să devină mame sau persoanele cardiace și care se confruntă cu probleme de sănătate precum diabetul sau obezitatea morbidă.

Cum se desfășoară procedura de remodelare abdominală

Spre deosebire de alte tipuri de intervenții chirurgicale care necesită doar anestezie locală, remodelarea abdominală se poate face și sub anestezie totală, în funcție de complexitatea ei. Putem vorbi de două tipuri de abdominoplastie – cea clasică, căreia îi vom spune Full Tummy Tuck și mini abdominoplastia, Mini Tummy Tuck. Le vom detalia pe fiecare în parte într-un articol viitor.

Procedura costă într-o incizie de-a lungul abdomenului inferior și în separarea pielii și a țesutului grasos de cel muscular, de la nivelul inciziei până în zona coastelor. Astfel, atât surplusul de piele, cât și cel de grăsime, este înlăturat.

În urma efectuării procedurii, sunt necesare aproximativ 2 zile de internare, timp în care medicul recomandă de obicei un tratament cu antibiotic, antiinflamator, suportiv și anticoagulant, acolo unde este nevoie.